Ваксината срещу Covid-19 на компанията Модерна“ вероятно ще предпазва до

...
Ваксината срещу Covid-19 на компанията Модерна“ вероятно ще предпазва до
Коментари Харесай

„Модерна“ дава две години защита срещу Covid-19?

Ваксината против Covid-19 на компанията „ Модерна “ евентуално ще защищава до две години, съобщи генералният шеф на компанията, въпреки и да са нужни още данни, с цел да се твърди това изрично, съобщи Българска телеграфна агенция.

Американската биотехнологична компания изненада света, когато единствено за няколко седмици беше подготвена с ваксина против заболяването, предизвиквана от новия ковид. Вчера тя получи утвърждение от Европейска комисия.

Като се има поради, че създаването на имунизациите и изследването им нормално лишава години, продължителността на отбраната против Covid-19 продължава да вълнува и учени и регулаторни органи.

„ Кошмарният сюжет, разказан в медиите напролет, беше имунизацията да е ефикасна единствено месец-два. Мисля, че той към този момент не съществува “, сподели генералният шеф на „ Модерна “ Стефан Бансел на мероприятие, проведено от групировката за финансови услуги „ Одо “, заяви Ройтерс.

„ Намаляването на антителата, провокирани от имунизацията у хората, е доста бавно… Мислим, че може да има отбрана за към две години “.

Бансел добави, че компанията му е на път да потвърди ефикасността на ваксината  и против разновидностите на ковид, открити във Англия и РЮА.

Учени обявиха, че новоразработените ваксини би трябвало да са ефикасни против двата разновидността.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР