Ваксината не е експериментална и имаме толкова много опит с

...
Ваксината не е експериментална и имаме толкова много опит с
Коментари Харесай

Епидемиолог: Ваксината за децата не е експериментална течност

Ваксината не е пробна и имаме толкоз доста опит с иРНК и векторните ваксини, тъй че да се приказва за пробна течност е повече от несериозно. Има милиони деца, имунизирани от 12-годишна възраст нагоре.

Това съобщи епидемиологът Христиана Бацелова пред Българска национална телевизия.

Бацелова няма никакво терзание да имунизира децата си до няколко дни. При инфекциозните заболявания не се знае в никакъв случай по какъв начин ще протече болестта при един човек, без значение дали става въпрос за млад или възрастен. Инфекциозните заболявания са като съветска рулетка и не се знае дали ще преживее съответният човек или ще почине. Не би трябвало да оставяме децата неимунизирани, тъй като по този начин ги обричаме на заразяване и разболяване, а с имунизацията ги предпазваме от още една болест, акцентира Бацелова.

Тя не схваща мисленето на родителите да остави детето си да се разболее, вместо да бъде имунизирано с безвредна и ефикасна ваксина. Ваксинирайки всички възпитаници, ще се построи една безвредна и сигурна среда както за самите възпитаници, по този начин и за родителите. Това е един от методите да се върне остарялото обикновено, сподели Бацелова.

Според нея единственото трайно противопоказание е алергична реакция към съставките на имунизацията. Децата с потвърдени алергии към инсекти, химични субстанции или към други ваксини, могат да бъдат имунизирани, просто децата, които са имали алергии се следят половин час, изясни епидемиологът. Деца с автоимунни болести също могат да бъдат имунизирани.

Тя означи, че при по-малките възрастови групи сигурността е потвърдена при първите клинични изпитвания на имунизацията. Децата реагират доста по-добре на имунизациите, в сравнение с възрастните и не се оповестява за настинка или температура, а по-скоро за изнемощялост и унесеност, сподели още Бацелова и добави, че родителите няма от какво да се тормозят от дълготрайни последици.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР