Ваксината на фармацевтичната компания АстраЗенека“ спира да се прилага на

...
Ваксината на фармацевтичната компания АстраЗенека“ спира да се прилага на
Коментари Харесай

АстраЗенека“ остана без разрешително за ваксината срещу COVID

Ваксината на фармацевтичната компания „ АстраЗенека “ стопира да се ползва на територията на Европейския съюз, считано от през днешния ден, 7 май.

Това се случва след решение на Европейската комисия, която на процедура удовлетворява желанието на самата английска компания, която изиска това да се случи с писмо до Европейска комисия още на 5 март.

След молба от производителя, разрешението за разпространяване в комерсиалната мрежа на имунизацията на „ АстраЗенека “ против COVID-19, което бе признато на 29 януари 2021 година, се анулира, написа в документа на Европейска комисия, който е с дата 27 март 2024 година

Така, считано от през днешния ден, препаратът на „ АстраЗенека “ към този момент не е оторизиран да се популяризира на територията на Общността.

Фармацевтичната компания аргументира решението си с неналичието на търсене и остатъка от ваксини, налични на пазара.

Тъй като бяха създадени голям брой обновени ваксини за разновидностите на COVID-19, в този момент има остатък от налични ваксини. Това докара до понижаване на търсенето на Vaxzervria, която към този момент не се създава или доставя, се споделя в изказване на компанията.

Решението на Брюксел беше оповестено седмица, откакто „ АстраЗенека “ призна за първи път документално и в юридически документ, че нейната ваксина COVID-19 може да аргументи странични резултати.

По-конкретно, фармацевтичната компания съобщи, че нейната ваксина „ може в доста редки случаи да аргументи тромбоза.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР