Ваканцията не трябва напълно да дестабилизира бюджета ви и тези

...
Ваканцията не трябва напълно да дестабилизира бюджета ви и тези
Коментари Харесай

В Румъния: Красив и древен български град в Топ 3 на най-евтините, но прекрасни дестинации в Европа

Ваканцията не би трябвало изцяло да дестабилизира бюджета ви и тези дестинации могат да бъдат доста евтини, изключително в случай че намерите варианти за настаняване, които ви разрешават да приготвяте вечеря и закуска в квартирата, с цел да спестите пари, написа StirilePROTV - новинарският уебсайт на една от най-гледаните малките екрани в Румъния PROTV и предлага като дестинация един от най-красивите и емблематични български градове. 

Идеи за градски почивки в Европа

Открийте отличителната архитектура и разгледайте разнообразните изкуства и кулинарни подиуми в градовете на Европа. Не сте сигурни къде да отидете? Опитайте Барселона, с толкоз доста характерност и специфичен сексапил, Барселона ще ви накара да желаете да се върнете всякога. 

Или си вземете отмора в град като никой различен: Венеция. За блестяща отмора отидете в Ница, а в случай че желаете да се насладите на една от най-красивите европейски столици, пробвайте Лисабон, дестинация, която предлага лесна композиция от град и плаж през цялата година. 

Тирана - Албания

Столицата на Албания е освен налична, само че има и доста полети, от които да избирате. Например, в случай че изберете интервала от 17 до 20 март, билетът коства единствено 30 евро. Изглежда нереално, само че е истина. 

Тирана е чудесна комбинация от " полупарижки " булеварди, заплетени балкански улици и жесток социалистически модернизъм. 

Столицата на 21-ви век кипи от строителни работи по нови уреди, в това число хотел InterContinental с аспект към площад Скендербег в сърцето на града. 

Предлагат се доста евтини варианти. Много чака любопитния клиент, в това число някогашен нуклеарен бункер, трансфорат в музей, който хвърля светлина върху извънредно твърдия комунизъм, трансформирал Албания в европейска версия на Северна Корея в продължение на десетилетия. 

Брадфорд, Англия

Градът в Западен Йоркшир, Англия, се приготвя за мандат за културна столица на Обединеното кралство през 2025 година и като подобен към този момент усъвършенства предлагането си за гости през 2024 г. 

Ключът към това възобновление е Bradford Live, план, който ще види забележителната постройка в жанр арт деко, известна преди като Bradford Odeon, в началото издигната през 30-те години на предишния век, възобновена до предходната си популярност. 

Очаква се този нов развлекателен център да притегля 300 000 гости годишно, с календар от над 200 музикални, комедийни и фамилни развлекателни събития годишно. 

Литературният фестивал в Брадфорд, който се организира от 28 юни до 7 юли, също ще отпразнува своята 10-годишнина през 2024 г. 

Измир, Турция

Измир се намира на западния бряг на Турция и е най-големият град в Европа. Ще видите очарователни руини (Измир е бил гръцкият град Смирна), сходни на лабиринти базари и крайбрежни разходки. 

Идеална " различна "  дестинация, в случай че желаете крайбрежно слънце, без да сте заобиколени от туристи на отмора. 

Дери, Северна Ирландия

Най-северозападният град на Англия е друг по толкоз доста способи. Стена обкръжава напълно ядрото на Дери. 

През вековете той постоянно е бил място на покруса. Но в този момент е приет за великолепно място за къса почивка. 

Старият щаб на Ebrington съдържа културно и развлекателно пространство, несравнимо в Обединеното кралство. 

Берлин, Германия

Вълнуващата композиция от непостижим нощен живот, музеи и галерии от международна класа, съвременни заведения за хранене и тъжни исторически места от предишния век е мъчно да се съпоставя. 

Можете да намерите доста полети до Берлин, столицата на Германия, а вариантите са налични. Освен това можете елементарно да стигнете до него с трен от Брюксел или Лондон, в случай че желаете да отбележите и друга дестинация. 

Марсилия, Франция

Марсилия, вторият по величина град във Франция, ще бъде и първият град, който ще посрещне олимпийския огън на френска земя. Пламъкът ще доближи до остарялото пристанище, обслужвало града хилядолетия - тук са били гърци и римляни.

Градът към този момент завоюва златния орден за преоткриване: недодялан пристанищен град, трансфорат в метрополис, който дава отговор на стила, хубостта и културната благотворителност на своите гости. 

Овиедо, Испания

Често подценяваната столица на северния район Астурия в Испания, тя заслужава повече внимание, в сравнение с сега получава от туристите. За разлика от някои от градовете в страната, които се борят с несъразмерния туризъм, Овиедо е спокоен, селски, зелен и парадайс за кулинарите. 

През 2024 година кухнята му ще бъде публично приета с купата " Испанска столица на гастрономията ". 

Градът е дом на шест предпазени наименования за генезис на своите сирена, виновност и сайдери и има голям брой вкусни локални специалитети, които можете да опитате по време на пътешестване до там. 

Валенсия, Испания

Третият по величина град в Испания е цялостен с младежка жизнеспособност, изключително в квартали като Русафа. 

Популярността му измежду европейските туристи нараства – с 12% повече гости предходната година, в сравнение с през 2022 година – и идващите 12 месеца са значими за средиземноморския му пейзаж, защото той заема позицията на Европейска зелена столица за 2024 г. 

Jardín del Turia, най-дългото градско зелено пространство в Европа, което се вие ​​на 9 километра и включва комплицирани мостове, борови дървета и езера, е идеално за въртене на педалите. 

Най-евтините дестинации напролет на 2024 година

Ето някои евтини и налични градове за градска отмора през 2024 година Всички тези градове са идеални за туристи с стеснен бюджет и въпреки да не са най-големите имена в Европа, всички те са страхотни места. 

Рига, Латвия

Разположен на брега на Балтийско море и прочут основно със своята архитектура. Рига, столицата на Латвия, е един от най-достъпните градове в Европа. 

Когато става въпрос за посещаване на европейски градове, балтийското украшение Рига постоянно остава прикрито богатство. Някои от най-хубавите туристически атракции в Рига са готически църкви, средновековни здания, улици, декорирани в жанр Арт Нуво, дървени къщи и модерни шедьоври. 

Любляна, Словения

Любляна, очарователната столица на Словения, притегля пътешественици със своята завладяваща композиция от остарял европейски сексапил и съвременно неспокойствие. 

Този изящен град, сврян в подножието на Юлийските Алпи, може да се похвали с калдъръмени улици, барокова архитектура и река, украсена с сантиментални мостове. 

Любляна е богата на културни съкровища, от добре непокътнатия й феодален палат, украсяващ върха на хълма, до многото музеи, галерии и исторически църкви. 

Пловдив, България

Пловдив е вторият по величина град в България, издигнат към седем хълма. Той е един от най-старите европейски градове, като първото му населено място датира от към 8000 години. 

През вековете е превзет от гърци, римляни, славяни и османци. Пловдив има повече римски руини, в сравнение с си представяте, които е очарователно да се видят наред с живия му артистичен сексапил. 

Ако имате шанс, можете да гледате балетно зрелище или концерт, гледайки към града и Родопите на хоризонта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР