Важното е дали в парламента ще имаме 121 депутата, които

...
Важното е дали в парламента ще имаме 121 депутата, които
Коментари Харесай

Петков каза какво трябва да направи народът

Важното е дали в Народното събрание ще имаме 121 депутата, които са самостоятелни да вземат решенията си. Защото без значение какво е държавното управление, в случай че то не е подкрепено от самостоятелни депутати, а от някои депутати, които са подвластни, тогава няма смисъл. Това сподели пред публицисти министър-председателят в оставка Кирил Петков след откриването на изложбата „ Моралът е положителното “, на която са показани авторски фотографии на доцент доктор Кристиан Таков.

Според него не е толкоз значимо какъв би бил възможният личен състав на предстоящ кабинет в това Народно заседание. Самите хора, които се поставят начело, не са толкоз значими в тази ситуация, сподели той.

„ Ако имаме такова болшинство в Народното събрание, аз съм сигурен, че сред нас всичките ще излъчим най-различни формати на добре работещи държавни управления. Но, в случай че ги нямаме тези 121 депутата, няма смисъл да си приказваме за формати на държавни управления, тъй като ще е неефикасно. Нищо от тази стратегия, която ние желаеме да изпълним, няма да бъде реалност “, добави Петков. 

„ Имаме ли 121 самостоятелни депутати, които не са подвластни от хора, които аз непрестанно ги загатвам. Ако имаме 121 без тях, аз съм сигурен, че ще бъдем доста щастливи да бъдем част от едно бъдещо ръководство. Но в случай че това не се случи – целият този диалог ще бъде непотребен ", съобщи още Петков.  

Ако в този момент нямаме на третия мандат, след изборите… трябват ни единствено 4 депутата, сподели той.

Според него би трябвало народът още малко да се напъне и да даде поддръжка на партиите, на които има вяра.

„ Това, което аз видях е, че в единия случай можеше да имаме 2 милиарда, дадени на българското население, или да бъдат дадени на 8 бебета, както ги назова Гроздан, това към този момент става нарицателно. Аз избирам да ги дадем на всички пенсионери, на млади фамилии, тъй че това не е въпрос на идеология. Чисто удобен избор и българите би трябвало да решат, че стига толкоз някакви 8 индивида са им вземали средствата, които са събрани от тях. Това, че страната ги има е единственото, че сме ги събрали от тях и би трябвало да отидат назад при тях ", сподели Кирил Петков, цитира bTV.

Той сподели, че за 6 месеца го няма законът за КПКОНПИ.

" Не може да имаме още 6 месеца, в които да се усещаме, че сме в ръководството, а да не може да прокараме един антикорупционен закон. Хайде да забележим господин Рашков да стане началник на КПКОНПИ, хайде този закон да се направи, хайде законът за правораздаването да влезе в действие и да имаме арбитър, който да проверява основния прокурор. Това са същинските приказки “, означи още Кирил Петков. 

По думите му да си част от смяната е тежка задача. 

„ Това е да си дадеш действително живота и силата единствено с концепция за социална полза, без действително да има дял за теб и Кристиан Таков беше необикновен образец за това и по тази причина сме тук “, добави Петков. 

Според него смяната ще пристигна в България:

" Ще станем една естествена страна, в която законността е над всичко, никой не е над закона, има институции, които работят и имам вяра, че рано или късно това ще се случи. Някой път ще бъде две стъпки напред една обратно, но значимото е, че пътят е верен ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР