Важното е, че най-после се случи… Случилото се важно било

...
Важното е, че най-после се случи… Случилото се важно било
Коментари Харесай

Седмицата: Канализира ли се властта пак към помийната яма?

Важното е, че най-сетне се случи… Случилото се значимо било това, че най-важните водачи на властовата (не)коалиция ГРБ-СДС – ПП-ДБ не си говорили по телефона (когато въобще си говорят), а през отминалата седмица, видите ли, се видели „ онлайн “ (колкото и на умрели лисици да се правят) и даже прецизирали „ тези 13 закона “, дори и че трябвало да бъдат признати до 29 октомври – деня на най-сетне постоянни избори, но за локалната власт. И по този начин изключително значимото от целия този вербален наплив бил, че нещата (тия некоалиционните) се били канализирали.

Сега обаче, по-късно значимото – идва сложното. Трудното за схващане, колкото и да е ясно, че сме в предизборна конюнктура, при която у нас (дори и да е местна) нищо не се схваща. Да се опитаме обаче най-малко нещо да схванем, най-много КАКВО съдебна експертиза Е КАНАЛИЗИРАЛО?

„ По принцип “, както би рекла под път и над път някоя миска или елементарна моделка, канализирането идва от канал. Каналите от една страна „ по принцип “ са изкуствени водни пътища, нормално свързващи съществуващи езера, реки, морета. Има и напоителни и отводнителни канали също. Има ги в тия им типове още от преди повече от 6000 години. Плавателните канали даже са нещо като знак на Индустриалната гражданска война, но като всяка гражданска война и те в един миг са се задръстили, тъй като са станали ненужни като значимо средство за превоз под ударите на стоманените, на асфалтовите и на въздушните пътища – на други революции, по този начин да се каже. И по този начин в този момент тези толкова значими артерии – по-живописните от тях са непокътнати, даже актуализирани - се употребяват за разходки с лодки.

Не ще обаче туй да се има поради с онуй политическото канализиране от предходната седмица. Да, сълидерът на Политическа партия Кирил Петков предизборно все се развява по всякакви водни спортове, само че откогато политически доплава от Канада даже и изборните му галоши от ден на ден затъват. А пък на башлидера на ГЕРБ Бойко Борисов визията (стил „ имам една фантазия “), че в Черно море ще царуват платноходки, мир и обич, потъна като ютия в същото това „ нашето море “ и в този момент там плават „ путиновите мини “.  

Канализиране също е да се укрепи коритото на река, та да не се разлива. Ама и това няма по какъв начин да е онуй политканализирането. Че точно предходната седмица отново, „ просто “ от дъжд, изплискаха смъртоносно реки у нас, в Странджа този път, таман откъм страната на същото това Черно море.

Най-вероятно, а не ей по този начин „ по принцип “, това политическото канализиране ще да е това с преносния смисъл: провеждам, отправям дейности в избрана посока. Обаче пък няма по какъв начин да пропуснем и едно друго, много главното значение на канализирам – строя канализация. Баш! Точно в това 2 в 1 по всичко проличава е заровено разбирането на заветното, на толкоз значимото „ канализиране на нещата “ в настоящата (не)коалиция на властта.

Понеже „ канализацията “ е система от канали за извеждане на боклуци от човешка активност – в частност и клозетната такава активност. Още по в частност, в това число и оборудването „ септична яма “, която яма произлиза от гръцкото „ септикос “ – разяден. А у нас е по-известно като клоака.

И ей по този начин стигаме някак си до тия (не)коалиционните неща, които през миналата седмица сякаш се били канализирали. Така де, по каналния ред, по каналния ред, та бух – право отново в помийната яма. Че идат изборите на 29 октомври, въпреки и локални, и политически всичко ще си е едната мръсотия – не нагледно, а обичайно казано. Дори и да се одобряват тия канализираните 13 закона.

Пък след това, някъде към Коледа – когато отшуми разпределението на локалната власт, може да се почне някакво разчистване на ямата, в случай че обаче не е напълно замръзнала към този момент помията в нея. И единственото (раз)мразяване посредством още по-голяма (за)мразяване – все от мразене иде, да се окажат за Великден към този момент едни парламентарни избори. Пак предварителни, нередовни, несъмнено, че то постоянните цамбурнаха от дълго време в помийната ни политическа яма. Гният си там в септиката, а гласоподавателят към този момент не гласоподава даже и с омерзение, че сили не му останаха да повръща.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР