Важно е да се направи разграничение между правния статут на

...
Важно е да се направи разграничение между правния статут на
Коментари Харесай

Къде е ключът от Руската църква? Нови факти

Важно е да се направи разграничаване сред правния статут на Руската черква „ Свети Николай “ в София и нейния каноничен статут.  От това произтичат всички неразбирателства последната седмица.

Това съобщи Йордан Георгиев, богослов и анализатор, в изявление за бТВ.
-->
Каноничният статут на храма няма нищо общо с неговия юридически статут. Правният статут ще се обясни според българското право – ще се потвърди дали притежател е съветското посолство или друго юридическо лице или съответна институция, уточни той.

„ Българските новоназначени свещеници няма по какъв начин да служат в този храм, защото той сега е заключен. Факт е, че храмът се намира в юрисдикцията на българската православна черква, според каноните на православната черква, само че в тази ситуация притежател към този миг – без другата страна да е оспорила това в съда и съгласно документите, които излизат, и съгласно това, което споделя ловчанският митрополит Гавриил, е съветското посолство. Имаме една доста забавна обстановка, при която на благосклонност съветски дипломат би трябвало да отключи храма, с цел да могат българските свещеници да служат “, разяснява Йордан Георгиев.

Според него още от 2018-2019 година се е знаело, че архимандрит Васиан Николай Змеев е разузнавач, а той самият е подавал сигнал, на които никой не е обръщал внимание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР