Важно е да изградим Стратегия за розопроизводството и розопреработването, която

...
Важно е да изградим Стратегия за розопроизводството и розопреработването, която
Коментари Харесай

Зам.-министър Джиков: Стратегията за розопроизводството и розопреработването трябва да бъде основа за развитието на сектора

Важно е да изградим Стратегия за розопроизводството и розопреработването, която бъде основа за развиването на бранша. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков по време на работна среща с представители на сектора. Той добави, че би трябвало да се положат старания за обезпечаване на стабилно земеделие без значение дали секторът е снабдителен.

„ Българската роза е емблема за страната ни. Държавническата позиция е не какво се създава, а какви приходи се обезпечават на популацията, изключително в тежките региони каквито са планинските и полупланинските “, безапелационен бе заместник-министърът. Тодор Джиков сподели още, че е значимо в най-кратък период да се предизвикват законодателни промени в Закона за маслодайната роза. До края на идната седмица представителите на сектора могат да изпращат писмени оферти и бележки по Стратегията и Закона.

Двете страни се сплотиха към мнението, че би трябвало да се работи и в посока за нахлуване на нови пазари посредством участия в интернационалните изложби. „ По този метод секторът ще усъвършенства конкурентоспособността си “, добави заместник-министър Джиков.

В срещата взе участие и заместник-министърът на труда и обществената политика проф. Емил Мингов, който показа пред сектора по какъв начин може да се управлява работата на сезонните служащи. Той обясни опцията за наемане на работна ръка посредством сключване на колективен или отборен контракт.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР