Важни улики се появиха по делото за отравянето на бившия

...
Важни улики се появиха по делото за отравянето на бившия
Коментари Харесай

200 свидетели по отравянето на Сергей Скрипал, открити са важни улики

Важни улики се появиха по делото за отравянето на някогашния офицер от съветското разузнаване Сергей Скрипал и щерка му Юлия, съобщи Би Би Си.

Следи от нервнопаралитичното вещество, с което е осъществено покушението против двамата, са открити в пицарията Zizzi в Солсбъри, където жертвите са обядвали в неделя, 4 март.

Следствието към този момент разполага с над 200 очевидци , събрани са повече от 240 улики , които се проучват от специалисти. В работата по случая вземат участие над 250 чиновници на антитерористичното поделение на английската полиция.

 Мистериозна жена забъркана с отравянето на Скрипал
Мистериозна жена забъркана с отравянето на Скрипал

Тереза Мей привиква съвещание на Кобра

Засега няма съображение да се допуска, че има риск за здравето на някого от хората, които са били в пицарията по времето, когато там са се намирали Сергей и Юлия Скрипал.

 Снимка 344758
Източник:

Заведението остава отцепено дружно с още други четири места в Солсбъри - дома на потърпевшите и пейката в парка, където са открити, пъба Bishopʼs Mill и гробището, където са заровени брачната половинка и синът на някогашния съветски сътрудник.

Вчера министърът на вътрешните работи на Англия Амбър Рад организира по отношение на случая второто за седмицата съвещание с изключителното звено COBRA .

Тя заяви, че положението на 66-годишния Сергей и 33-годишната му щерка Юлия остава сериозно, само че устойчиво.

Полицаят Ник Бейли, който им е оказал първа помощ и също беше признат в болница, остава под лекарско наблюдаване, само че е контактен.

В помощ на полицията в Солсбъри са командировани 180 военни , в това число експерти по химическа отбрана от Кралския танков полк, 40 морски пехотинци, 20 офицери от Кралските военновъздушни сили и специалисти от Центъра за химическа, биологическа, радиологическа и нуклеарна защита.

Припомняме, отровените татко и щерка бяха открити в безсъзнание в центъра на града в неделя, 4 март. Следствието работи по версията " нахлуване за ликвидиране ", въпреки че в началото се допускаше вероятността да става дума за терористичен акт.

 Снимка 344759
Източник:

Юлия Скрипал

Заместник-министърът на вътрешните работи по сигурността Бен Уолъс съобщи пред Би Би Си, че отравянето на двамата руснаци е извънредно сериозен случай с ужасяващи последствия.

" Някой е пристигнал в страната ни, и е направил подло закононарушение, безочливо и смело, употребявайки нервнопаралитично вещество, което е неразрешено от интернационалното законодателство, и е заплашил голям брой хора . " - разяснява Уолъс.

 Скрипал токсичен с
Скрипал токсичен с " доста рядко " нервнопаралитично вещество

Той и щерка му са в сериозно, само че устойчиво положение

Смята се, че покушението е дело на съветските спецслужби. Москва отхвърля.

Бившият полковник от съветското разузнаване Сергей Скрипал през 2006 година беше наказан за шпионаж в интерес на Англия, а през 2010 година опрощение, след което му беше разрешено да напусне Русия в подмяна на 10 съветски сътрудници, разобличени в Съединени американски щати. Той отпътува са Англия дружно с щерка си Юлия сина си и брачната половинка си, която две години по-късно умря от рак.

През 2016 година Юлия е направила опит да се върне в Русия, само че не е съумяла да се откри там.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР