Важни решения, взети дестанционно, неприсъствено заседание на Националния съвет и

...
Важни решения, взети дестанционно, неприсъствено заседание на Националния съвет и
Коментари Харесай

Членове на НС на БСП искат Нинова да бъде сменена преди конгреса на партията

Важни решения, взети дестанционно, неприсъствено съвещание на Националния съвет и нови земетресения - по този начин изглеждаше днешният 20 ноември за Българска социалистическа партия.

Стана ясно, че Корнелия Нинова ще ръководи социалистите още два месеца, откакто конгресът, който ще одобри оставката ѝ, беше плануван за 22 януари.

Тя ще съставлява Българска социалистическа партия на договарянията с Политическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България.

" Националният съвет на Българска социалистическа партия ми даде мандат за водене на договаряния за сформиране на държавно управление. Ще положа всички старания да има такова и то да вземе незабавни антикризисни ограничения. Националният съвет дефинира дата за осъществяване на конгрес на партията на 22.01.2022 година На него би трябвало да се одобри оставката ми и да се пристъпи към директен избор на ръководител от всички членове на партията ", написа Нинова във Facebook.

64 членове на Националния съвет обаче контраатакуваха.

Те към този момент са събрали подписи за привикване на присъствено съвещание на пленума и упорстват то да е на 23.11.2021 година

На него те ще изискат конгресът да се изтегли по-рано и да се избере заместник-председател, който да ръководи до конгреса вместо Нинова, както и Националният съвет да утвърди преговорния екип " онлайн ".

Към момента подписи към момента се събират.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР