Важна среща, свързана с корупцията, се е състояла в Сметната

...
Важна среща, свързана с корупцията, се е състояла в Сметната
Коментари Харесай

Важна среща, свързана с корупцията, се е състояла в Сметната палата

Важна среща, обвързвана с корупцията, се е състояла в Сметната палата, научи " Фокус " . Тя е била в последния работен ден на седмицата сред Димитър Главчев и и.д. ръководител на КПКОНПИ Антон Славчев.

В късните часове в петък стана ясно и какво е било дискутирано на нея.

Публикуваме думите на ръководителя на Сметната палата, които Главчев написа:

Днес се срещнах с изпълняващия длъжността ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК) и Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество (КОНПИ) Антон Славчев, с цел да обсъдим подписването на съглашение за съдействие сред двете институции и обмяна на опит в битката с корупцията и спора на ползи.

В срещата взеха присъединяване и чиновниците от Звеното за битка с корупцията, подкупването и прането на пари в Сметната палата.

Целта е да се откри по-тясно взаимоотношение сред КПК и Сметната палата в битката с корупцията и нейната предварителна защита. Ще се реализира по-бърза и оперативна връзка сред двете институции при съществуване на сигнали, както и ще бъдат предоставени подпомагане и положителни практики от страна на Комисията при работата на новосъздаденото Звено за битка с корупцията, подкупването и прането на пари в Сметната палата.

Обединихме се към концепцията, че това е добър знак за нуждата и полезността на сходно съдействие освен сред двете институции, само че и сред всички държавни органи в региона на битката с корупцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР