Важен е въпросът, който повдигнаха колегите от “Продължаваме промяната“, тъй

...
Важен е въпросът, който повдигнаха колегите от “Продължаваме промяната“, тъй
Коментари Харесай

Явор Божанков: ПП да кажат кой се е обадил Радостин Василев да не поема комисията по спорт и защо?

„ Важен е въпросът, който повдигнаха сътрудниците от “Продължаваме смяната “, защото, в случай че това не е в съгласие по съответния ред в председателски съвет, а е пристигнало позвъняване от някъде, е значимо да уточним от кое място е пристигнало това позвъняване. “ Това съобщи секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ Явор Божанков по отношение на изказванието на Политическа партия, че някой се е обадил на ГЕРБ и Движение за права и свободи с искане ръководител на спортната комисия да не бъде при втората по величина партия.

 

„ Ако е пристигнало от служебния кабинет на президента Радев, няма да съм сюрпризиран “, уточни от парламентарната естрада Божанков и продължи:

 

„ От една страна той от дълго време е излязъл от конституционната си рамка, само че държа тази зала да знае, в случай че има интервенция от друга власт, което е по-сериозен въпрос, тъй като нарушава разделянето на управляващите “, изясни той.

 

По думите му не може един длъжностен кабинет да се намесва в работата на едно постоянно определено Народно заседание и образуването на комисии в него.

 

„ Г-н Василев беше част от една парламентарна група. Той има особени заслуги в събитията тогава, натрупал е сигурно негативи, осуети проектите на доста хора. Нямам подозрение, че доста хора в този момент ще се опитат да осуетят неговите “, разяснява той, визирайки Радостин Василев.

 

„ Важно е да изясним въпроса, който той повдигна, а точно кой се е обадил, кой се е намесил във образуването на една комисия, която е била на едно място, отишла е на друго – явно по някакви претекстове, свързани с оферти ръководител. Какъв е претекстът, кой се намесва, по какъв начин и по каква причина – намесва ли се друга власт в това Народно заседание? “, попита от парламентарната естрада Явор Божанков.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР