Въглеродният диоксид в напитката значително ускорява процеса на интоксикацияШампанското е

...
Въглеродният диоксид в напитката значително ускорява процеса на интоксикацияШампанското е
Коментари Харесай

Колко шампанско можете да изпиете в новогодишната нощ без вреда за здравето ви?

Въглеродният диоксид в напитката доста форсира процеса на интоксикация

Шампанското е неизменима част от празника в новогодишната нощ. Но като всеки различен алкохол и то е нездравословно. Поради тази причина диетолозите поучават да не прекалявате с него.

Необходимо е да се ограничите до потреблението на една или две чаши шампанско в навечерието на Нова година, тъй че пенливата напитка да ви донесе единствено позитивни страсти и да няма негативно влияние върху тялото ви. Това поучава Фатима Дзгоева, диетолог в Националния проучвателен център по ендокринология на Министерството на здравеопазването на Русия и претендент на медицинските науки.

„ Можете да си позволите една или две чаши шампанско в навечерието на Нова година “, споделя тя.

Анна Кошечкина, откривател във Федералната държавна бюджетна институция „ Федерален проучвателен център по хранене и биотехнологии “, претендент на фармацевтичните науки, също предложи да се ограничи до малко количество шампанско.

Тя разяснява, че дребна доза пенливо вино отпуска и усъвършенства психическото въодушевление, създавайки празнично въодушевление. Въпреки това, небрежното отношение към дозата на шампанското несъмнено ще ви навреди, защото въглеродният диоксид, съдържащ се в пенливото вино, доста форсира процеса на интоксикация.

Освен това специалистът акцентира, че шампанското е противопоказано за хора с хронични болести, самостоятелна нетърпимост към тази напитка, юноши, бременни и кърмещи дами.

„ Ако човек има противопоказания за пиянство на пенливо вино, то може да бъде сменено с лимонада или газирана вода с ябълков сок, тъй че да наподобява като пенливо вино на цвят “, отбелязва доктор Кошечкина.

*Важно: Статията е с информативна цел и не замества уравновесеното хранене, както и консултацията със експерт!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР