Вадим Бойко, заместник-началник на Тихоокеанското висше военноморско училище, е починал

...
Вадим Бойко, заместник-началник на Тихоокеанското висше военноморско училище, е починал
Коментари Харесай

Самоуби се началник на военноморското училище във Владивосток, отговарял за мобилизацията

Вадим Бойко, заместник-началник на Тихоокеанското висше военноморско учебно заведение, е умрял при неразбираеми условия във Владивосток, оповестиха локалните медии, като прецизират, че става дума за самоубийство.

" Полковник Вадим Бойко, заместник-началникът на ТОВВМУ по въоръжението, се простреля тази заран. Дошъл на работа и си пуснал патрон в слепоочието ", написа в. " Дальневосточные ведомости ".

Владимир Ошченко, редактор на публичната телевизия " Приморие ", също счита, че военният се е самоубил. " Когато офицерите стартират да се прострелват, нещо в страната и в държавната работа не е наред ", написа той. Според журналиста информацията за самоубийството на Бойко му е била доказана от пресслужбата на Тихоокеанския флот.

Каналът в Telegram Baza написа, че сутринта на 16 ноември от кабинета на Бойко, който отговарял за работата с мобилизираните, се чули пет изстрела. Според канала криминалистите на мястото на случая са разкрили пет гилзи и четири револвера " Макаров ". " Излиза, че полковникът се е прострелял в гърдите пет пъти ", написа Baza.

Правоохранителните органи към момента не са коментирали обстановката.

Няколко дни след началото на мобилизацията в Иркутска област локален гражданин откри огън по военния комисариат в град Уст-Илимск. Александър Елисеев, регионалният боен комисар, бе тежко ранен. Името на стрелеца е Руслан Зинин и той бе арестуван. Следственият комитет на Русия е образувал наказателно дело по членове за посягане против живота на военнослужещ и нелегално носене на оръжие. Тогава бе обявено, че Зинин е направил закононарушението, тъй като най-хубавият му другар, който не е служил в армията, е бил мобилизиран.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР