Вадете тефтерите с рецептите, залепете един нов лист най-отпред и

...
Вадете тефтерите с рецептите, залепете един нов лист най-отпред и
Коментари Харесай

Ей с това ще ги разбиете всички: Прочутото сирене Маскарпоне в домашни условия

Вадете бележниците с рецептите, залепете един нов лист най-отпред и записвайте. Днес ще ви предложим една неповторима рецепта. Ще ви кажем по какъв начин да си извършите в домашни условия фамозното сирене Маскарпоне. А ето какъв брой прерогативи има тази рецепта: първо – домашното постоянно е по-евтино, само че в този случай разликата ще е в пъти, защото Маскарпонете държи изключително висока цена по магазините.
Второ, също по дифолт – домашното постоянно е по-вкусно, тук разногласия не съществуват.
И трето – рецептата е извънредно лесна, това сирене може да подготви всеки, би трябвало само дребна умелост.

Единственото, от което се нуждаете е заквасена сметана, марля, гевгир и тенджера. Важно е тенджерата да е с малко по-голям диаметър от този на гевгира.
ОТ МАСЛЕНОСТТА И КОЛИЧЕСТВОТО НА СМЕТАНАТА ЩЕ ЗАВИСИ КАКВА ЩЕ БЪДЕ И МАСЛЕНОСТТА НА СИРЕНЕТО
Препоръчваме ви да изберете сметана с масленост 21%. От кг и половина сметана пък ще получите към 1,1 кг Маскарпоне. Ако желаете и няма да употребявате сиренето за сладкиши (например тирамису), може да прибавите към сметаната солени подправки (но в рационални количества, нужно е напълно малко).

Подходящи са сол, черен пипер, риган, само че може да заложите и на обичана ваша фалшификация. Ето и какво би трябвало да извършите. Сгънете марлята (или тензуха), тъй че да се получи парче с пет пласта. Поставете гевгира в тенджерата и го покрийте с нагънатата марля. Внимателно изсипете заквасената сметана, която би трябвало да е охладена. Завържете крепко марлята. Внимавайте – сметаната би трябвало да е добре уплътнена. В гевгира върху марлята със сметаната поставете тежест – най-малко 2 кг и най-много 4 кг. Оставете тенджерата в хладилника за три дни. През това време суроватката ще се отдели и ще получите своето Маскарпоне. Имайте поради, че продуктът е натурален и би трябвало да се употребява относително бързо.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР