ва военно-транспортни самолета С-27J "Спартан" с екипажи от състава на

...
ва военно-транспортни самолета С-27J "Спартан" с екипажи от състава на
Коментари Харесай

Самолети "Спартан" носят хуманитарна помощ от България за Хърватия

ва военно-транспортни самолета С-27J "Спартан " с екипажи от състава на Военновъздушни сили ще извършат профилирани полети за превозване на филантропична помощ от България за бедстващите след земетресението в Хърватия. Със заповед на министъра на защитата през днешния ден помощта беше натоварена на самолетите, оповестяват от пресцентъра на МО.

Българският Червен кръст дава филантропична помощ за потребностите на потърпевшото население. Помощта се дава посредством Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Министерство на вътрешните работи след задействане на Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз.

Заедно с помощта, отпусната от българската страна, БЧК изпраща за региона на Петриня 300 походни кревати с матраци и 100 отоплителни уреди за палатки.
Има подготвеност полетите до интернационалното летище в Загреб да бъдат осъществени на следващия ден, показват от МО.

По-рано през днешния ден България изпрати първия ТИР с минерална вода в помощ на потърпевшите при земетресенията в Хърватия, оповестиха от Министерството на стопанската система. Министър Лъчезар Борисов участва на изпращането на първия ТИР с минерална вода, който бе претрупан през днешния ден от складовете на Българския червен кръст /БЧК/ в село Лозен. След Нова година ще бъдат изпратени още три ТИР-а с вода. По думите на министъра, в съгласуваност с БЧК, се обезпечават и кревати и ел.радиатори за потърпевшите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР