В знак на признание за безграничния талант, активната обществена позиция

...
В знак на признание за безграничния талант, активната обществена позиция
Коментари Харесай

По повод 100-годишнината: Анжел Вагенщайн бе удостоен с почетен плакет


В знак на самопризнание за безграничния гений, дейната социална позиция и достойния образец за чест и честност към огромните хрумвания и във връзка 100-годишния му празник Илияна Йотова удостои с почетния плакет на вицепрезидента.

„ Привилегия е да живееш във времето на индивида галактика Анжел Вагенщайн, да имаш опцията да се докосваш до неговата персона, сериозен взор и неотстъпчивост с неправдите “, съобщи Илияна Йотова на честването на юбилея в Дома на киното в София.

В рамките на кино-литературния фестивал „ Синелибри “ беше прожектиран филмът „ Звезди “ на режисьора Конрад Волф по сюжет на Вагенщайн. Това е единственият български филм, отличен с „ Гран при “ на журито и номинация „ Златна палма “ от кинофестивала в Кан.

„ Димитър Танев назова Вагенщайн друг със своята „ другост “. Тази другост разрешава на Джеки да се бори против неправдите с най-точното оръжие – изкуството “, посочи в поздрава си вицепрезидентът. Тя пожела на Вагенщайн да продължава да отваря гостоприемно дома и сърцето си за всеки, който желае да се допре до неговата висота и да научи неговите безконечни уроци за взаимност, правдивост, вяра, обич сред хората. „ Джеки, не спирай да звъниш с камбанка, както самият ти казваш, с цел да ни връщаш, когато изгубим пътя напред “, съобщи Йотова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР