В значително развитие на глобалния пазар на втечнен природен газ

...
В значително развитие на глобалния пазар на втечнен природен газ
Коментари Харесай

Shell и QatarEnergy се обединиха за масивни доставки на LNG за Европа

В доста развиване на световния пазар на полутечен природен газ (LNG), QatarEnergy и Shell, двама съществени играчи в енергийния бранш, подписаха две дълготрайни съглашения за продажба и покупка на LNG.

Тези съглашения ще проправят пътя за доставка на до 3.5 LNG милиона тона годишно от Катар до Холандия.

Съгласно изискванията на тези контракти товарите LNG би трябвало да бъдат доставени до терминала Gate LNG, стратегически ситуиран в оживеното пристанище на Ротердам. Това новаторско съглашение е планувано да стартира през 2026 година и е планувано да продължи за интервал от 27 години, обещавайки устойчиви и обилни доставки на LNG за Холандия.

Тези съглашения удостоверяват уговорката на Катар да помогне за облекчаване на енергийните потребности на Европа и за подсилване на нейната енергийна сигурност с източник, прочут със своите превъзходни стопански и екологични качества. Очакваме с неспокойствие да работим в тясно съдействие с нашия сътрудник, Shell, за реализирането на това споделено начинание “, разяснява енергийният министър на Катар Саад Шерида ал-Кааби.

Обемите LNG, които ще подхранват това амбициозно начинание, се чака да произлизат от две взаимни предприятия, основани от QatarEnergy и Shell, като и двете имат ползи в плановете за разширение на North Field East (NFE) и North Field South (NFS) на Катар.

Значителното присъединяване на Shell в плановете за разширение на LNG в Северното находище включва 6.25% дял в плана NFE и 9.375% дял в плана NFS. Това партньорство акцентира уговорката на двете компании да допринесат за растежа и стабилността на пазара на LNG.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР