В Златни пясъци вече започнаха да затварят хотелите заради липсата

...
В Златни пясъци вече започнаха да затварят хотелите заради липсата
Коментари Харесай

Златни пясъци започна да затваря хотелите си заради липсата на туристи

 В Златни пясъци към този момент започнаха да затварят хотелите поради неналичието на туристи. Някои ще затворят тази седмица, а други към този момент го направиха още на 15 август, съобщи за TravelNews Георги Щерев, ръководител на Съюза на хотелиерите на Златни пясъци. Според него повода в по-ранното привършване на сезона е в анулирането на чартърните стратегии на немските туроператори до Варна. Последните чартъри с немски туристи на концерна DER Touristik, в който влиза огромният туроператор ITS, бяха на 18 август.

В момента в курорта има най-вече българи, румънци, а от тази седмица и малко израелци. Според Щерев доста малко хотели ще останат да работят и през септември. Доста хотели и заведения в курорта изобщо не отвориха този сезон, съобщава travelnews.bg.

Германия сложи в средата на август областите Варна и Добрич в аления лист за пътуванията на нейните жители. Мярката засегна курортите Златни пясъци, Свети Константин и Елена и Албена. От през днешния ден област Варна е извадена от листата, само че към този момент са прекъснати полетите. Чартърната стратегия, с която се водят посетители в трите комплекса се приключи прибързано с един месец.

Засега обстановката в Слънчев бряг е по-добра макар, че 70% от хотелите изобщо не отвориха тази година. Работещите обекти в Слънчев бряг ще продължат да одобряват посетители до 10 септември, сподели Елена Иванова, зам.-председател на Съюза на притежателите в курорта. Български туристи се чака да има до празниците към 6 септември. Освен българи, сега най-вече туристи има от Румъния, Германия, Полша и Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР