В земеделските протести преобладаващото е това, че нещо не е

...
В земеделските протести преобладаващото е това, че нещо не е
Коментари Харесай

Манолов: Както е тръгнало, България ще остане без енергетика

В земеделските митинги преобладаващото е това, че нещо не е наред и това, което не е наред, не е в България. Европейската земеделска политика съдържа доста недъзи. Това сподели пред водачът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

Според него " нещата са сбъркани ", само че няма политическа воля да бъдат поправени.

" Било е време, когато сме хранили половин Европа, в случай че не и повече. Хранехме се с висококачествени, екологични храни. Тогава изобщо не сме си давали сметка, че ядем чисти и екологични храни. Сега ни се случват някакви други неща ", сподели Манолов.
Никой не прави нищо за решение на проблемите на енергетиците, означи към днешна дата синдикалният водач след митингите преди няколко месеца.

" Цялата работа беше изкъпване с хладка вода и тази работа продължава. Времето си върви и България, както е тръгнало, ще остане без енергетика. И този ден не е толкоз надалеч ", уточни той.

" Не единствено че няма да имаме въглища. Най-голямата заплаха е за човешкия капацитет ", съобщи Манолов. По думите му в Мини " Марица Изток " напрежението е огромно.

" Това е единственото нещо в България, което се реализира въз основата на личен запас. Може би в този момент би трябвало да кажа, че тези, които го вършат, са руски шпиони. Когато унищожаваш енергийната си самостоятелност, явно поставяш системата под взаимозависимост някъде извън, а външната взаимозависимост се вижда от кое място е ", акцентира водачът на " Подкрепа ".

" Ние в избрани елементи от денонощието към този момент внасяме над 40% от силата, която използваме. Да кажем, че се случва, когато покриваме пикови потребности. Обаче когато го закъсаме, ще би трябвало да се случва от самото начало. Има два въпроса – кой ще ни го внася и какво ще се случи с цените, когато схванат, че сме наведени? (…) Ние внасяме сила от тези страни, които не членуват в Европейски Съюз. Те могат да създават, тъй като не заплащат налог " пържен вятър " – така наречен квоти нездравословни излъчвания, и си създават ток, както си желаят, цената им излиза и ни го продават. Както би излизала цената и на нашите ТЕЦ-ове, в случай че не плащаха този енергиен рекет ", разяснява водачът на КТ " Подкрепа ".

" Щетите, които това ще нанесе, са доста по-големи от изгодите ", съобщи Манолов за ветрогенераторите в морето.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР