В зависимост от това дали сте под 30 или над

...
В зависимост от това дали сте под 30 или над
Коментари Харесай

Това са храните за добро настроение според възрастта ви

В взаимозависимост от това дали сте под 30 или над 30-годишна възраст има избрани хранителни групи, които би трябвало да преобладават в режима ви, с цел да сте по-усмихнати и с положително въодушевление.

Схемата са хранене съгласно възрастта е избрана от учените към американския университет Бингхамптън. Те са открили, че храните оказват въздействие върху настроението.

Според техните калкулации мъжете и дамите под 30-годишна възраст би трябвало да употребяват повече месо, защото месните артикули усилват невромедиаторите в мозъка и в частност на подобряващия настроението допамин.

 Полезни храни

За хората над 30-годишна възраст обаче е целесъобразно да хапват плодове и зеленчуци по-често, в сравнение с месо, защото антиоксидантите в плодовете ще поддържат положителното им въодушевление.

 Зеленчуци

Хората, които са трансферирали 30-те си години, е добре и да се въздържат от стимулиращи питиета като кафето, тъй като те имат отрицателно въздействие на нервната система, което ще усетят доста по-силно, в сравнение с по-младите.

 Закуска

По-рано тази година диетологът Роб Хобсън от Англия разкри и че половото предпочитание значително зависи от това каква храна консумираме, като от основно значение е закуската.

За нараснало либидо на закуската би трябвало да се хапват артикули с високо наличие на витамин D. Такива са гъбите, яйцата, зърнените закуски, кравето масло и млечните артикули.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР