В затвора е пълно с провокатори. Да, в началото допуснах

...
В затвора е пълно с провокатори. Да, в началото допуснах
Коментари Харесай

Прокурорският син уверява съда: Поправил съм се! В затвора е пълно с провокатори

В пандиза е цялостно с провокатори. Да, първоначално позволих неточности, само че 4-5 месеца не съм наказван. Като цяло съм се поправил. Преди може да съм показал експанзия, само че към този момент не. Моля за вашето благословение.
С тези думи 19-годишният Васил Михайлов, наследник на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, помоли Софийският областен съд да го пусне на независимост, тъй като бил зад решетките към този момент 11 месеца по обвиняване за побои и закана за ликвидиране, предава 24 часа.
Той самичък изиска „ да каже доводите си “ пред съда за какво трябвало да излезе на независимост.
„ Ако ме пуснете под домакински арест, се прибирам непосредствено вкъщи. Въобще не желая да излизам с друга мярка. Трябва ми единствено да съм при моите хора “, сподели още Васил.
Като образец за това, че към този момент се е трансформирал, той уточни, че при започване на правосъдното съвещание „ възпитано, не нападателно “, „ чисто човешки “ попитал прокурора Георги Иванов по какъв начин е. А той го възприел като държание на безкритичност.
Според юриста му Любомир Таков, когато Васил бил спокоен, бил доста действен. Понякога не спял 30 часа, тъй като му оставяли лампата в килията да свети.
Младежът е в пандиза в Бобов дол, където беше изместен от софийския, тъй като влизал в спорове със затворническата администрация и други лишени от независимост. На 2 май обаче административният съд в Кюстендил реши, че би трябвало да го върнат в София. В момента обаче още е в Бобов дол.
Съдът обаче отхвърли да го пусне от пандиза, като уточни, че към момента не е отпаднала заплахата от осъществяване на закононарушение. Магистратите показаха, че и когато е правил хулиганските прояви е живеел при околните си, което очевидно не е оказало въздействие.
Щом чу решението, приятелката на Васил, се разплака. Наложи се майка му да я успокоява.
В началото на съвещанието стана ясно, че призованите за през днешния ден очевидци няма да се явявят. Трима от тях били заболели. Според прокурора Георги Иванов Васил му подхвърлил, че и един очевидец не могат да доведат. Младежът пък отхвърли да го е казвал.
Общо по делото има 49 очевидци и 19 движимости лица. Няколко от тях бяха заличени, тъй като показанията им не се отнасят до делото. Съдът предложи до идващото съвещание да помислят дали да не заличат и други, с цел да не се бави делото.
Призова ги и да помислят за вид реализиране на съглашение.
„ Мислех за съглашение, само че прокурорът ми предлага над минимума, в случай че ми предложи под минимума, ще приема “, изясни младежът.
А другояче в хода на съвещанието магистратите прочетоха и защо тъкмо е изправен пред съда Васил.
Той е упрекнат за причиняване на леки телесни повреди на свои съграждани на 21 ноември и 11 декември 2021 година,на 9 април 2022 година, когато е отправил и закана за ликвидиране и на 25 май 2022 година, и за междинни телесни повреди, породени на 12 март, 29 май и 11 юни 2022 година
Следващото съвещание е на 13 юни.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР