В западната половина от страната през нощта ще бъде ясно

...
В западната половина от страната през нощта ще бъде ясно
Коментари Харесай

Повече слънчеви часове в съботния ден

В западната половина от страната през нощта ще бъде ясно и съвсем безшумно, в утринните часове на следващия ден температурите ще се намалят под 5° и ще има условия за слани. На изток ще е облачно и мъгливо и с по-високи температури - сред 12° и 15°.

В съботния ден над Западна и Централна България ще е най-вече слънчево, до момента в който в източните региони облачността ще е забележителна, само че до вечерта ще намалее. Вятърът ще е слаб до сдържан от североизток. Дневните температури ще са сред 16° и 21°.

На морския бряг още преди обяд видимостта ще се усъвършенства, а до вечерта и облаците ще се раздерат. Максималните температури ще са от 17° до 19°. Вълнението на морето ще остане бурно и вълните ще доближават височина до 2 метра и половина.

По високите планински върхове на следващия ден минималните температури ще са негативни, само че денем ще са към 3°-4° над нулата.

В планините ще се редуват слънце и облаци, само че ще остане без превалявания. Ще духа сдържан североизточен вятър.

Хладно за октомври ще остане времето на всички места на Балканите, изключително в източните и южните региони. На изток ще има повече облачност, до момента в който над западната и централната част от полуострова ще е най-вече слънчево.

Силен вятър и обилни превалявания на следващия ден на Британските острови и в Северозападна Франция. Дъжд ще вали и на Скандинавския полуостров, също и тук-там в Испания и Италия.

В околните дни у нас в множеството региони ще доминира слънчево време. Максималните температури ще се покачват, само че в доста региони минималните ще са под 10° и ще има условия за слани, а в източните елементи от страната заран видимостта ще бъде понижена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР