В Западна Европа между 40 и 50% от потребителите връщат

...
В Западна Европа между 40 и 50% от потребителите връщат
Коментари Харесай

Дрехи, миксери и сувенири са най-връщаните подаръци след Коледа

В Западна Европа сред 40 и 50% от потребителите връщат или продават най-малко един от получените за Коледа дарове. Най-често с нежеланите покупки се разделят младите и дамите, демонстрират изследванията на търговците.

 

В самите магазини пък най-често се връщат пуловери, мъжки ризи, пижами и обувки, които не дават отговор на размера и усета на получателя.

 

Дали един подарък ще е мечтан, или не зависи и от това каква история или страст носи, споделя маркетинг специалистът Георги Малчев. Нежеланите блага за едни пък се дават късмет на други да купят нещо ново и неупотребявано на много атрактивна цена. И тук обаче потребителите би трябвало да внимават, защото правата, които имат при онлайн търговията – за връщане, гаранция или замяна, не важат в уеб страниците с разгласи.

 

Далеч по безапелационни са разпоредбите за връщане на артикули, в случай че са поръчани онлайн. Там в 14-дневен период можем да върнем всяка покупка, без да изискуем пояснение. А откакто търговецът я получи, има още 14 дни, с цел да ни върне парите.

 

А равносметката за разноските демонстрира, че сме харчили милиони в час в дните преди празниците - с много по-висока скорост от предходната Коледа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР