В замяна на спасения живот сега собственикът на вертолета е

...
В замяна на спасения живот сега собственикът на вертолета е
Коментари Харесай

Престъпник и нарушител ли е пилотът, спасил със собствения си хеликоптер бедстващ човек в Пирин

В подмяна на избавения живот в този момент притежателят на вертолета е търсен от въздухоплавателната ни администрация, с цел да му вземат лиценза

Държавата преследва водача, който избави човек със личния си вертолет в Пирин.

Припомняме, че през миналата седмица се организира избавителна интервенция на човек, който бедстваше в планината с два счупени крайници. Несъмнено животът му се е намирал в заплаха, като се вземе под внимание положението му и метеорологичните условия, в които се намира в това положение. С частен вертолет, който е минавал наоколо на случая, потърпевшият е изведен от планината и отведен до мястото, където са му предоставени медицински грижи.

В подмяна на избавения живот в този момент притежателят на вертолета е търсен от въздухоплавателната ни администрация, с цел да му вземат лиценза. Това оповестява със статус в обществената мрежа Facebook националният представител  инж. Николай Дренчев.

„ Има голям проблем с неналичието на медицински хеликоптери в страната ни. Помните, уповавам се, случая Гвоздейков, който, до момента в който беше народен представител от ръководещата партия, завоюва конкурс за шеф на Дирекция „ Летателни стандарти “. Същият човек беше назначен за шеф на компанията, която да сътвори  спешната авиационна помощ. След като се провали – реалокират бъдещата активност по въздушно избавяне на ново място, само че със същите хора. Последният одит на Въздухоплавателната ни администрация от страна на надзорния европейски орган, EASA, е завършил с рекорден брой забележки и  заплаха за лишаване на правото на Групово дело ГВА да управлява авиацията в България. И при всички тези неуредици - същата тази администрация преследва водач, избавил живот, с цел да му отнеме лиценза. Вие, като видите злополука и ви молят за помощ, какво ще извършите? Ще кажете, че нямате лиценз за кола за спешна помощ и ще подминете ли? Няма по-важно нещо от човешкия живот и неговото запазване. Въздухоплавателната ни администрация поучавам да гледа първо в личната си кошара, тъй като там такива Авгиеви обори са натворили, че когато ги разровим – ще мирише “, разяснява още инж. Дренчев.

Вижте цялата обява на Николай Дренчев:

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР