В залата на Съюза на бургаските художници на главната улица

...
В залата на Съюза на бургаските художници на главната улица
Коментари Харесай

Георги Бостанджиев е художник на годината, Милена Добрева – Бург на годината

В залата на Съюза на бургаските художници на основната улица се организира обичайна никулденска гала за награждаване на спечелилите в две ранглисти - Художник на годината и Бург на годината. Призовете връчи кметът Димитър Николов.

Художник на годината е Георги Иванов Бостанджиев. Негови подгласници са Ненчо Русев и Стойко Даскалов.  

Георги Бостанджиев е роден на 11.12.1948 година в гр. Бургас и след броени дни ще празнува 70-годишен празник. Член е на Дружеството на бургаските художници и Съюза на българските художници.

В интервала 1978 - 1991 година работи в региона на графиката. Участва в доста общи художествени изложби  в страната. От 1981 до 1993 година взе участие в Международното биенале на графиката във Варна. Участник е и във всичките издания до момента на националното биенале за модерно изкуство  " Приятели на морето ".

Член е на СБХ в секция " Графика ". Негови произведения са владеене на СГХГ, НХГ, БГХ " Петко Задгорски ", на частни сбирки в страната и чужбина /Италия, Германия, Турция, Холандия и други/. Живее и работи в Бургас.

За Бург на годината бе оповестена Милена Добрева -  основател и началник на хор " Фортисимо ", който и тази година пожъна съществени триумфи у нас и зад граница.

Наградата от поредицата " Завърнали се младежи ", съпровождаща Бург на годината, отиде при Стефани Кирякова, станала международен първенец с националния отбор по художествена гимнастика.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР