В закона пише, че ако съответната колегия на ВСС остане

...
В закона пише, че ако съответната колегия на ВСС остане
Коментари Харесай

Член на ВСС: Гешев употреби системата за политическата си кариера

В закона написа, че в случай че съответната гилдия на Висш съдебен съвет остане без ръководещ, се избира този от заместниците му с максимален стаж, сподели членът на Висш съдебен съвет Георги Кузманов по Нова телевизия във връзка избора на Борислав Сарафов за и.д. основен прокурор.

Според Кузманов трима били подготвени да поемат поста и с най-дългия стаж бил Сарафов, по тази причина е определен.

Живеем в законова страна – не можем да си позволим да погазим закона поради медийни говорения за имотното положение на Сарафов или за това в кое заведение върви (въпросът е за „ Осемте джуджета “). Принудени сме да вършим нещата не по лесния, а по законосъобразния метод.

Това не се харесва на обществото, само че не желаеме ние да нарушим закона. По отношение на парцелите на Сарафов нямам информация, добави Кузманов. Той изясни, че различен орган, а не Висш съдебен съвет ще го проверява, Висш съдебен съвет няма такива функционалности.

Не сме коментирали личността на бъдещия основен прокурор – не знаем какво ще предложи министърът, не знам от страната кого ще предложат сътрудниците. Преди време, когато избирахме Гешев, нямаше различен претендент – той бе магистрат от кариерата.

Гешев използва системата за политическата си кариера, сподели Кузманов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР