Напусналият след скандал Инспектората на ВСС Александър Мумджиев депозира молба

...
Напусналият след скандал Инспектората на ВСС Александър Мумджиев депозира молба
Коментари Харесай

Пиян-залян, инспекторът Александър Мумджиев поиска да го възстановят като следовател

Напусналият след скандал Инспектората на Висш съдебен съвет Александър Мумджиев подава молба да го възстановят като следовател в Следствения отдел към Софийската градска прокуратура (в това фамозно звено са работили Петьо Петров - Еврото и Делян Пеевски, б.р.).

На инспектора - чорлав и по един чорап, излязоха даже фотоси във врачански медии. Според тях от поръчките в хотела му се вижда, че той се е наливал няколко дни.и е имал изцяло непочтено държание към камериерките, оферирайки да си легнат с него, тъй като е доста значим човек.

Скандалът гръмна, откакто личният състав на хотел " Хемус " не издържал повече и подал сигнал на 112, а на Мумджиев бе формирано досъдебно производсто за безчинство от Районна прокуратура Враца - органа, който в действителност той бил командирован, с цел да инспектира. 

След това и.ф. основният прокурор Борислав Сарафов реагира, като прати сигнала на РП-Враца в Народното събрание, а - през днешния ден стана ясно - и във ВПС.

Самият Инспекторат се разграничи от него, а на 17 май той подаде оставка, която Теодора Точкова мигновено разписа.

Така до през днешния ден, когато като изключителна точка на съвещанието на досегашната Прокурорска гилдия бе изчетено, че индивидът желае да го възстановят като магистрат - да проверява и да бори престъпността с всички сили. Мумдижев има най-високия сан " следовател в Национална следствена служба " и е бил в СтСлС, преди да го предложат от БСП за почти всевластния Инспекторат.

Кадровиците обсъждаха известно време административни и дисциплинарни страни на проблема.

Разбра се още, че във ВПС е постъпил и отчет от районната прокуратура на Враца за държанието на Мумджиев в хотела в града.

Този отчет е бил прегледан от етичната комисия към ПК, която е приела, че Александър Мумджиев не съблюдава в целокупност условията на Кодекса за етично държание на прокурорите и следователите и не има в цялост нужните качества, с цел да бъде възобновен като следовател, стана ясно от думите на Огнян Дамянов от съвета.

Накрая колегията гласоподава, че нищо не може да бъде подхванато, без да бъде изслушан самият Мумджиев - с неговата версия. Той ще бъде поканен другата сряда.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР