В заглавието трябваше да сложа в скоби съветски“ – (съветски)

...
В заглавието трябваше да сложа в скоби съветски“ – (съветски)
Коментари Харесай

Приятелски огън… защото са социалисти

В заглавието трябваше да сложа в скоби „ руски “ – (съветски) социалисти. Но то май се подразбира, а шегата щеше да скапе графичната хубост на заглавието. 

Нинова сякаш е решила да извие малко ръцете на министър-председателя и да му подсети, че е столетница, оживяла на доста политически матраци, само че постоянно пазеща в сърцето си любовта… огромната обич – към Русия. 

Сега, намирам за не на място (или не на време) да поставям тук безконечния подбив, че комунистите нямат татковина, а всички са първо правилни на Кремъл, а по-късно, в случай че им остане време и не е против Масква – са правилни и на която там страна ги е пръкнала. Но чувствам, че скоро и с това ще се майтапим, усещам по какъв начин му идва времето…

Позиция на и другарката Нинова: 

„ Изхождайки от подписаното Споразумение за взаимно ръководство на Република България в интервала 2021-2025 година в частта " Енергетика ", заявяваме следното: се придържа прецизно към текста на Споразумението.

" Необходимостта от създаване на нови нуклеарни мощности, уточняването на вида на реакторите и площадките, да се реши след самостоятелен експертен разбор, който да е обществен и на база икономическа целенасоченост, най-ниска цена и време за създаване ". Този текст не изключва и построяването на АЕЦ " Белене ". Призоваваме съдружните сътрудници да се придържат към подписаното съглашение “.

Четох го петнайсет пъти и на никое място не видях да написа, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се прави „ Белене “. 

„ Този текст не изключва и построяването на АЕЦ " Белене " “ НЕ ОЗНАЧАВА „ Длъжни сме да създадем съветския план, с цел да пратим милиардите в кремълските компании и да се обвържем още повече с съветски зависимости “. Просто написа, че не се изключва. 

АЕЦ „ Козлодуй “ е българският интерес. Там би трябвало да се насочат напъните ни. Белене (каква подигравка – където Българска комунистическа партия, дето сте ѝ наследници, пращаха инакомислещите) не може да приюти безвредна АЕЦ и това беше и ще бъде потвърдено още веднъж. 

В личното ви съглашение, поради което сте си стиснали ръцете, написа: „ Необходимостта от създаване на нови нуклеарни мощности, уточняването на вида на реакторите и площадките, да се реши след самостоятелен експертен разбор, който да е обществен и на база икономическа целенасоченост, най-ниска цена и време за създаване “. 

Най-бързото и най-евтиното ли НАИСТИНА смятате, че би трябвало да е водещото при създаване на атомна централа. Знаете ли какво значи „ атомна “? Гледали ли сте „ Чернобил “ по HBO? Много забавен сериал…

Все си мислех, че сигурност и успеваемост би трябвало да е водещото, само че май сте си създали добре сметка какво да пробутате… дадете, желаех да кажа, на масата за договаряния преди обединението, та да имате площад на извършите заповедта на щуката. 

Да, желаеме АЕЦ, не, не желаеме „ Белене “. Не желаеме да храним кремълските олигарси, не желаеме и да светим в тъмното. Искаме да увеличим потенциала на сегашната централа в Козлодуй. 

Да отбележим още една алегорична преживелица. Вчера май беше… отпадна, по отминалост, не друго, обвиняването против Румен Овчаров  Румен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 година в Бургас. В интервала 1979–1984 приключва висше обучение в, прочут като Румен Овч.

Бивш енергиен министър. От. 

Румен Овч. към този момент не е обвинен по делото за градежа точно на „ Белене “. (не мое да бъде!)

По-интересното е, че откакто му се размина – по отминалост – почувствал се спокоен… имаме последваща серия в шоуто – в този момент юристът му желае съдът да смени основанието за преустановяване на обвиняването и то да не е „ по отминалост “ (щото лошо… звучи като: „ имàл връзки да мòта “), а да е „ заради неналичието на закононарушение “. Демек: чист, по-чист, най-чист, Румен Овч. 

Да не споделяме „ безсрамно “, да кажем: „ самоуверено “…

Този герои – Румен Овч. – не стопира да свети по студиата на малките екрани и да ръси ум по тематиката с енергетиката в България, „ Булгаргаз “, „ Белене “ и какво ли още не. Нямам подозрения в качеството му на енергиен специалист. Или най-малко не доста. Но несъмнено имам подозрение в това чий е ползата, който пази. 



Точно толкоз ми е значимо неговото мнение по тематиката с „ Булгаргаз “, „ Белене “ и българската енергетика, колкото ми беше значимо да чуя и следствия като съветски разузнавач Николай Маринов, дето получи и орден от Путин за „ работата “ си, да ми разсъждава по тематиката с съветската експанзия към Украйна и повтарянето му на съветските опорки за „ деескалацията “. 

Изключително доста ме тормози рискът, в случай че държавното управление стартира да проверява обвързваните с техните ползи компании, да взривят обединението от вътрешната страна, единствено с цел да падне кабинетът и да няма резултат. 

Например, в случай че решат да накарат НАЙ-ПОСЛЕ Лукойл да вземе да почне да заплаща налози. 

Ами, в случай че цъфне съгласуваност с компании и кръгове към някогашните ръководещи и сегашните партийни „ другари “.

Самата Нинова ноември сподели: „ Борисов хранеше през годините задкулисието в. Даваше им публични поръчки по време на ръководството си – няма да загатвам имена през днешния ден. Когато Борисов падна от власт, тази част се реалокира при служебния кабинет. Едни и същи хора се хранят от всяка власт, а ние приказваме, че се борим с корупцията. В името на партията мълчах “. 

Това „ в името на партията “ е доста забавен феномен. Също като „ тъй като сме социалисти “. 

Имам възприятието, че живеем в някаква съветска приказка, от по-тъпите. И че ни се е паднала ролята на Иванушка Глупака. От тъп, та по-тъп сюжет ни се оферират, а единственото, което крепи самочувствието на сценаристите, е вярата им, че ние нямаме избор. Че нямаме „ къде да вървим и щем, не щем… “ би трябвало да ги поносим, храним, уйдисваме, дундуркаме, че и да им се радваме и цветя да им носим. Ще видим…

Надявам се, тъй като са социалисти, да могат да четат сред редовете. Например да могат да прочетат сред втори и четвърти пръст. 
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР