В задръстванията не само шофьорите губят нервни клетки. Те не

...
В задръстванията не само шофьорите губят нервни клетки. Те не
Коментари Харесай

Защо в задръстване е необходимо да се премине в режим „спорт“ на автоматика

В тапите освен водачите губят нервни кафези. Те не се отразяват добре и на колите. Сега ще ви разкажем за един частен случай, засягащ колите с автоматизирани трансмисии, които разполагат с така наречен състезателен режим. Именно последният се оказва потребен в тапите.

Ако употребявате вярно режимите на автоматизираната скоростна кутия, тогава можете да избегнете нарасналото ѝ изхабяване. В трафика на актуалните мегаполиси автоматикът, в името на икономията на гориво, непрекъснато превключва сред 1-ва, 2-ра и 3-та предавка и назад. Тоест в деяние непрестанно се появяват ненужните работни цикли на хидравличните контролни клапани. Резултатът е нараснало изхабяване.

Опитните водачи предлагат превключването на автоматизираната скоростна кутия на автомобила в режим sport в запушване. В този случай трансмисията ще премине от 1-ва най-вече на 2-ра предавка, да вземем за пример, когато моторът се развърти до 2000-2500 оборота в минута. В този миг ще пристигна време да спрем още веднъж поради задръстването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР