В японската столица Токио се проведоха първите учения за евакуация

...
В японската столица Токио се проведоха първите учения за евакуация
Коментари Харесай

В Токио се проведоха първите учения за евакуация при ракетно нападение от КНДР

В японската столица Токио се организираха първите учения за евакуация при вероятно севернокорейско ракетно нахлуване, оповестява АП.

По време на ученията японски жители се струпаха в мазето на увеселителен парк, в местростанция, други укрития и покриха главите си в публичен център.

По високоговорители управляващите в Токио предизвестиха, че ученията включват сюжет , при който е осъществено ракетно нахлуване против Япония и приканиха хората да се скрият в здания или подземен.

Издадено е предизвестие за ракетно нахлуване. Всички, останете спокойни и потърсете скривалище в мазето. Тези, които към този момент са вътре, апелирам, останете там, оповестиха от увеселителния парк Tokyo Dome. Служител на защитата бягаше в комплекса и крещеше: " Изстреляна е ракета ".

Служителите в парка неотложно стопираха техниката. Около 200 чиновници на парка, които по време на ученията се преструваха на гости, напуснаха маси за пикник и умерено се насочиха към мазе.

Повече от 20 учения за евакуация бяха извършени в Япония от предходната година, само че днешните тренировки в Токио са първите.

Само преди няколко дни японската социална телевизия NHK заяви по простъпка, че КНДР е изстреляла ракета към страната . Подобно подправено известие беше изпратено и от управляващите на Хавайските острови, което провокира суматоха измежду популацията.

 Японска медия се извини след подправена паника за изстреляна от КНДР ракета
Японска медия се извини след подправена паника за изстреляна от КНДР ракета

Извинението е поднесено на японски език на уеб страницата на NHK

Северна Корея минимум два пъти изстреля ракети, които минаха над Япония. КНДР също изпита междуконтинентална балистична ракета, чиято траектория мина през изключителната икономическа зона на Япония на северното крайбрежие.

 Фалшива паника за балистична ракета стресна Хавай
Фалшива паника за балистична ракета стресна Хавай

Погрешка чиновници изпратили известия, че има заплаха

Пацифисти се оповестиха срещу сходни учения в Япония , защото единствено усилват страха и враждебността към Северна Корея измежду японските жители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР