В Япония се надигат опасения, че Русия и Китай може

...
В Япония се надигат опасения, че Русия и Китай може
Коментари Харесай

Япония се опасява, че Русия и Китай може да имат претенции и към нея, подобно на Украйна

В Япония се надигат опасения, че Русия и Китай може да насочат искания към Съединени американски щати да не разполагат да не разполагат ракетни системи на японска територия, сходно на направените по-рано изказвания, че НАТО не би трябвало да има такива оръжия в региони, определяни от Москва като прекомерно близки до нея, както и аналогични претенции Алиансът да не се уголемява на изток. Такова мнение изрече Дайсуке Китаде, старши анализатор в Mitsui&Co. Global Strategies Studies Institute, представен от организация " Укринформ ". Изявлението беше направено по време на Втория интернационален конгрес " Украйна и Япония в районен и световен подтекст ".

" Сега, когато Русия води договаряния с Америка, Китай поддържа съветските претенции за неразширяване на НАТО на Изток, по тази причина има опасения какво ще се случи, в случай че Русия или Китай, или двете страни по едно и също време разгласят такива искания към нас - към Япония и Съединени американски щати, да не разполагаме ракетни системи на близки до тях територии? " - уточни анализаторът

Той означи също, че хората се притесняват, че дейностите на Русия в Европа и Украйна може да вдъхновят Китай за нахлуване в Азия и Тайван.

Експертът акцентира, че ставащото към Украйна визира нормите и правилата на интернационалните връзки, Япония ще следи обстановката доста деликатно.

На 23 януари министър председателят на Япония Фумио Кишида, след онлайн диалог с американския президент Джо Байдън, съобщи, че ще предприеме решителни дейности, в случай че Русия нахлуе в Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР