В Япония 17 души загинаха, а повече от 90 бяха

...
В Япония 17 души загинаха, а повече от 90 бяха
Коментари Харесай

Трагедия в Япония: много загинали и ранени

В Япония 17 души починаха, а повече от 90 бяха ранени в резултат на изобилен снеговалеж. Стотици домове останаха без ток, оповестиха от службата за пожарна сигурност и борба с бедствията, представена от Българска телеграфна агенция.

В северната част на страната от предходната седмица стартира изобилен снеговалеж, който блокира стотици коли по пътищата, сътвори проблеми със снабдяването и аргументи гибелта на 11 души до събота. През уикенда наваля още сняг и броят на жертвите достигна 17, а ранените станаха 93. Много от тях са паднали, до момента в който разчиствали снега от покривите на къщите си или са били затрупани под огромни преспи, свлекли се от покривите.
-->
Местните управляващи в засегнатите от снега региони приканиха жителите да бъдат внимателни при снегопочистването и да не работят сами.

В град Нагай, префектура Ямагата, дебелината на снежната завивка достигна 80 см. Много региони в Североизточна Япония оповестиха за три пъти по-голямо количество сняг от междинното за сезона.

Близо 20 000 семейства от най-северния главен остров на Япония останаха без ток в неделя, откакто изобилният снеговалеж провокира спиране на електричеството. Властите оповестиха, че по-късно денем електрозахранването на множеството места е било възобновено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР