В условията на пандемия от коронавирус се налага всеки човек

...
В условията на пандемия от коронавирус се налага всеки човек
Коментари Харесай

Грешки, които вероятно допускате при носенето на ръкавици

В изискванията на пандемия от ковид се постанова всеки човек да употребява персонални защитни средства, с цел да може да се ограничи разпространяването на инфекцията. Ръкавиците за еднократна приложимост са едни от тези средства, които е добре да употребяваме, когато се постанова да допираме предмети и повърхности, предопределени за публично прилагане. След използването ръкавиците се изхвърлят.

Но какво може да се обърка? Какви неточности могат да се позволен при използването на такива ръкавици, които могат да слагат в риск здравето?

Нанасяте крем за ръце под ръкавиците

Ръцете ви са пресушени от непрекъснатото измиване, кожата е раздразнена и опъната, по тази причина се постанова непрестанно да я хидратирате. Кремът обаче не би трябвало да се носи под латексови и други типове синтетични ръкавици за еднократна приложимост, тъй като техните материи не са дишащи. Това може да провокира изпотяване на кожата и основаване на условия за инфекции. Освен това съставките в кремовете могат да нарушат целостта на материала на ръкавиците, което да ви изложи на заплаха от микроби при досег с разнообразни повърхности.

Нанасяте дезинфектант върху ръкавиците

Дезинфектантите са предопределени единствено за приложимост върху кожата, не и върху ръкавици. Алкохолът в тях, както и други съединения могат да увредят и раздерат ръкавиците, което да докара до нараснал риск от заразяване при досег с инфектирани повърхности.

Използвате наново ръкавиците

Ръкавиците за еднократна приложимост са основани точно с цел да не бъдат употребени наново. Измиването или изпирането им може и да ги почисти, само че прави материала, от който са направени, предразположен на увреждане, което може да ви изложи на риск.

Ако употребявате ръкавиците наново без да ги дезинфекцирате или измиете, това ви излага на още по-голям риск.

Ползвате същите ръкавици откакто сте пазарували, до момента в който шофирате към у дома

Целта на използването на ръкавиците в магазина е да се предпазите от допиране на нечисти повърхности и предмети. Трябва да изхвърлите ръкавиците, в случай че влизате в автомобила си и докосвате кормилото и други повърхности вътре. Ако не го извършите, обезсмисляте носенето на ръкавици.

Докосвате телефона си с ръкавиците от магазина

Същото важи и за телефона ви – той е най-често докосваната движимост в актуалното всекидневие. Ако не изхвърляте мръсните ръкавици след потреблението им по време на извършване на покупки, носенето им няма никаква защитна цел и се обезсмисля.

Разопаковате пакет, а докосвате вътрешността му със същите ръкавици

Ако приемем, че опаковката е евентуално инфектирана с микроорганизми или вирусни частици, би трябвало да я допираме с ръкавици. Ръкавиците обаче би трябвало да се изхвърлят незабавно след отварянето на опаковката преди да сме докоснали наличието ѝ със същите нечисти ръкавици. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР