В условията на извънредно положение, правилата, по които се взема

...
В условията на извънредно положение, правилата, по които се взема
Коментари Харесай

Как се взема ТЕЛК по време на извънредното положение - научете

В изискванията на изключително състояние, разпоредбите, по които се взема ТЕЛК, се трансформират, излиза наяве от публично прессъобщение. Ето по какъв начин:
- ТЕЛК могат да вземат решение единствено по документи, без обзор на място. Това значи, че в случай че човек не се яви на плануваната дата пред ТЕЛК, комисиите имат правото да вземат решение единствено по документи.
- Министерството на здравеопазването е изпратило категорично напътствие, в изискванията на въведеното у нас изключително състояние всички ТЕЛК да се произнасят единствено по здравната документи на лицата, без да изискват явяването за обзор (когато това е приложимо).
- На ръководителите на ТЕЛК е предложено навреме да уведомяват хората, че ТЕЛК ще се произнася единствено по документи, т.е. че не е належащо да се явяват за обзор пред комисиите.
- В случаите, в които жителите би трябвало да изпратят спомагателни проучвания и съвещания и това е неизбежно, ТЕЛК следва да уведомят съответните хора документално, с вести за доставка на писмото.
- Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито период изтича по време на изключителното състояние, не престават действието си до 2 месеца след анулацията на изключителното състояние.
Припомняме, че изключителното състояние сега е оповестено от 13 март до 13 април.
Още: " Министерство на вътрешните работи реши да пусне нова бланка за минаване през междуградските контролно-пропусквателен пункт "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР