В условия на променената среда на сигурност ние отново доказахме

...
В условия на променената среда на сигурност ние отново доказахме
Коментари Харесай

Ген. Петров: Успехите, постигнати от ВВС, се дължат на волята, професионализма и усърдието на целия личен състав

В условия на променената среда на сигурност ние още веднъж доказахме своята решителност, неотстъпчивост и резистентност да изпълняваме избраните ни задачи и задания, да поддържаме и развиваме качества за осъществяване на Конституционните отговорности по отбрана на суверенитета и териториалната целокупност на страната, принос към интернационалния мир и сигурност и обезпечаване на националната сигурност в спокойно време.

Това сподели командирът на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Димитър Петров по време на годишния разбор на положението и подготовката на Военновъздушни сили през миналата 2022 година. Той подчертава на дейното присъединяване в подпомагането на популацията при бедствия и повреди, както и на осъществяването на филантропични, донорски и други медицински задания, които утвърдиха Военновъздушни сили като надеждна опора на българското общество.

„ С доста твърдоглавие и разпоредителност се заехме със задачата да организираме и представим в период нужния пакет документи, както и да подготвим персонален състав, техника и инфраструктура за приемането на новия вид военен аероплан “, сподели генерал-майор Петров. Той означи постоянството, с което се работи за реализирането на предпочитаните планове, включени в портфолиото от планове на Министерството на защитата. „ Всичко това в условия на лимитирано ресурсно обезпечаване, на усложнена външнополитическа конюнктура и неотслабващ боен спор наоколо до границите на нашата Родина и българското въздушно пространство “, съобщи командирът на Военновъздушни сили.

Генерал-майор Петров открои триумфите на Военновъздушни сили през годината, които се дължат на волята, професионализма, ентусиазма, стоицизма и усърдието на целия персонален състав, реализирани макар компликациите от най-разнороден темперамент.

За проявени професионализъм, разпоредителност и реализирани отлични резултати в подготовката през 2022 година бяха наградени военнослужещи и цивилни чиновници от военните формирования на Военновъздушни сили.

На разбора участваха заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков, заместник-командири и началници на Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Съвместното командване на специфичните интервенции, Националния боен университет, Висшето военновъздушно учебно заведение, Института по защита, представители на Военноморските сили, Инспектората на МО, работа „ Военна полиция “ и факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “, командири на подчинените военни формирования, началници на отдели и независими браншове в Командването на Военновъздушни сили.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР