В уникалния документален филм на Warner Bros. Discovery, Военна зона:

...
В уникалния документален филм на Warner Bros. Discovery, Военна зона:
Коментари Харесай

Беър Грилс се среща с президента Зеленски насред бойното поле

В неповторимия документален филм на Warner Bros. Discovery, " Военна зона: Беър Грилс се среща с президента Зеленски ", специалистът по оцеляване и някогашен чиновник на Специалните военновъздушни сили на Велкобритания, Беър Грилс се озовава посред полесражение, 25 години откакто е напуснал армията. По покана на самия президент Володимир Зеленски, Грилс посещава Украйна, наранена тежко от въздушните удари на Русия, само че към момента устояваща против военните дейности. По време на тридневното си пътешестване в страната, Беър получава едно от най-реалистичните прекарвания в живота си - да се срещне и да изслуша историите на украинци, до момента в който опознава същинския Володимир Зеленски, една от най-дискутираните персони в света сега.

На границата на Европа бушува война, до момента в който Русия се пробва да завземе контрола над Украйна. За Беър Грилс, който е познато лице в предаванията за оцеляване на Discovery, това е предизвикателно премеждие навътре в Украйна. Той посещава изморена от война страна, с цел да се срещне и да опише историите на нейните жители. Беър се разхожда по улиците на Киев, съпроводен от президента Зеленски, който му споделя повече за себе си. Също по този начин взима изявленията и от елементарни жители, наранени от ужасите на войната и изгубили околните си, само че не и вярата си за победа.

 

Годините на образование по оцеляване се оказват незадоволителни за това, което Беър вижда в зоната на дейни военни дейности. Той и екипът му поемат големи опасности. Целта на Беър е да се срещне с главнокомандващия на Украйна в Киев, само че преди този момент той би трябвало да стигне до столицата. Това е страна, която е под непрекъсната опасност от ракетни удари, защото Русия се пробва да потопи съседа си в цялостен мрак, атакувайки енергийната му инфраструктура.

Този филм не е единствено за среща с президента, той е и за самото пътуването на Беър до Киев и какво вижда по пътя си. В тези часове и местоположения той ще се срещне с народа на Украйна, който се пробва да издържи и оцелее в тази война. С метода на наблюдаващата документалистика виждаме какъв е животът за тези хора. Снимачният екип стига и до остарялата фронтова линия в град Ирпин, единствено на 10 километра от столицата Киев. Там Беър среща Александър, боец, който е бил граждански преди началото на войната. С камерата са запечатани истории за подвиг, оцеляване и покруса, като тази на журналистката Алина, която е изгубила татко си във войната.

 
Снимка: WBD
 

Това пътешестване е друго от всяко друго, което Беър е предприемал до момента. Тук той не е специалистът по оцеляване. Неговата роля е да се учи от другите хора, да види през какво са минали и по какъв начин се оправят с това.

Когато се среща с президента, Беър желае да разбере кой е индивидът зад обществения облик. Да види какъв е животът за него надалеч от подиума за речи. Той ще научи по какъв начин Украйна оцелява в тази война през тази мрачна зима. Срещата не се организира в публична конюнктура, а по време на другарска разходка из град Киев, където Беър има шанса да опознае същинския Владимир - индивидът оттатък заглавията в журналистическите материали.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР