В Унгария министър-председателят Виктор Орбан печели парламентарните избори. При преброени

...
В Унгария министър-председателят Виктор Орбан печели парламентарните избори. При преброени
Коментари Харесай

Победа за Орбан в Унгария, Вучич също с преднина в Сърбия

В Унгария министър-председателят Виктор Орбан печели парламентарните избори. При преброени 98% от гласовете партията му ФИДЕС получава 53.1% против 35% за опозиционна коалиция „ Обединени за Унгария”.

Лидерът на опозицията Петер Марки-Зай призна провалянето и съобщи, че то се дължи на огромната пропагандна машина на ръководещата партия и превъзходството ѝ в медиите.

Това е четвъртата изборна победа на Виктор Орбан от 2010 насам. Изминалите години бяха белязани от тежки връзки с Европейския съюз. Брюксел счита, че празненства му е подкопала демократичните институции на Унгария. Орбан поддържа и близки връзки с Владимир Путин.

Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич също разгласи успеха си още на първи тур на президентските избори в страната, както и успеха на своята Сръбска прогресивна партия на парламентарните избори.

Вучич получава близо 60% от гласовете на президентския избор. Кандидатът на опозицията получава 17,7 на 100. Партията на Вучич печели към 124 места в 250-членната Скупщина, което прави съставянето на държавно управление мъчно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР