В Унгария беше открита втора модерна писта за автомобилни състезания,

...
В Унгария беше открита втора модерна писта за автомобилни състезания,
Коментари Харесай

В Унгария построиха втора писта за Формула 1

В Унгария беше открита втора съвременна писта за автомобилни надпревари, градежът на която продължи 4 години, а инвестицията е 200 милиона $.

„ Хунгароринг ” край Будапеща приема Формула 1 от 1986 година, а упоритостите на мениджмънта на новото трасе „ Балатон парк ” е и тази писта за получи Категория 1, с цел да може да приема стартове от международния шампионат.

Посоката на придвижване на „ Балатон парк ”, издигната покрай известното езеро Балатон, е противоположна на часовниковата стрелка, дължината на трасето е 4,115 метра, има 16 завоя, а широчината й е сред 12 и 15 метра. Всъщност, пистата е издигната по условията на Категория 1, само че трасето първо е кандидатствало за Категория 2, която включва всички други огромни автомобилни съревнования.
 Лошо време може да удари „ Имола ” Лошо време може да удари „ Имола ”
Новата писта е на 100 километра югоизточно от Будапеща и към момента е със непретенциозен потенциал за фенове – трибуни за 10 000 индивида, като към завоите има място за трибуни за 120 000 души. Комплексът е с три падока и 48 бокса. Догодина се възнамерява до пистата да отвори 4-звезден хотел, авто музей и още атракции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР