В Украйна засилват мерките за сигурност преди годишнината от началото

...
В Украйна засилват мерките за сигурност преди годишнината от началото
Коментари Харесай

Украйна засилва мерките за сигурност преди годишнината от началото на войната

В Украйна ускоряват ограниченията за сигурност преди годишнината от началото на войната на следващия ден. Има опасения за провокации и обстрели от съветска страна, по тази причина управляващите приканиха хората да не се струпват на едно място. Препоръчва се също отдалечената работа, а учебните заведения минаха на образование онлайн. Увеличава се броя на пътните блокади в Киев. Има огромен брой патрулиращи въоръжени служители на реда по пътищата.

Малко преди навършването на една година от пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, Киев съобщи, че съветската войска укрепва разнообразни позиции на фронтовата линия. Затова се чакат нови набези, сподели генералният щаб на украинските въоръжени сили. Руските сили концентрират главните си старания за укрепване на настъпателните интервенция в посока Бахмут, Купянск, Лиман, Авдеевка и Шахтьорск, оповестява украинското военно командване.

Тежките сражения не престават в региона на Бахмут. Президентът Володимир Зеленски заяви, че Киев възнамерява да разшири санкционния напън върху Русия и прикани за навременна помощ.
Работим доста интензивно дружно с Англия, с цел да укрепим нашите бойци и да доближим успеха. Би било отлично, в случай че всички наши сътрудници схванат, по какъв начин скоростта на доставките в региона на защитата се отразява на съответните триумфи на бойното поле.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Град Вухледар, в източната част на Донецка област на Украйна, е подложен на непрекъснати бомбардировки, горят жилищни здания, а множеството от жителите му са евакуирани. Докато съветските сили не престават настъплението си по фронтовата линия, украинските военнослужещи удържат позициите си и се надяват на по-добри оръжия.
Трябва да пазиме земята си. Надявам се, че всички имат вяра, че би трябвало да пазиме земята си. Ако се откажем от земята си, ще станем плебеи, а никой не желае да живее като плебей.
Андрий " Монхол ", украински военнослужещ

През последните седмици Русия ускори устрема си да завладее изцяло източното индустриално сърце на Украйна - Донбас.

Киев и западните му съдружници настояват, че Москва може да се опита да предприеме по-широка и амбициозна офанзива на други места по повече от 1000-километровата фронтова линия.

Една година откакто съветският президент Владимир Путин стартира по този начин наречената от него специфична военна интервенция в Украйна, Русия и Украйна се приготвят за офанзиви, които могат да слагат началото на нова, евентуално още по-катастрофална фаза на спора, разясняват международните организации.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР