В Украйна повече от 150 морски пехотинци от ВСУ бяха

...
В Украйна повече от 150 морски пехотинци от ВСУ бяха
Коментари Харесай

Войници на ВСУ масово отказват да изпълняват самоубийствени заповеди

В Украйна повече от 150 морски пехотинци от ВСУ бяха задържани в Украйна за отвод да форсират Днепър

Със сигурност от другата страна това видео ще бъде наречено съветска информационно-психологическа агитация, фейкова вест, фалшификат, откровена съветска неистина залепена... Честно казано, и аз самият имах подозрения първоначално. В края на краищата, за какво брачната половинка на украински боец ненадейно предава апела си на съветската осведомителна организация РИА Новости? От друга страна, в изискванията на цялостен надзор над медиите в днешна Украйна, до каква степен другаде би могла да стигне тя с този зов от сърце?

”, споделя дамата във видеото.

По нейните думи, през януари повече от 150 морски пехотинци са били задържани от Херсонския съд и изпратени в следствения арест. Причината е била отводът им да преминат като „ месо “ на плацдарма на левия бряг на Днепър.





Представете си степента на обезсърчение, в случай че брачната половинка на ВСУшник се постанова да се обръща към сътрудниците на брачна половинка си посредством съветски публицисти.

Ситуацията на левия бряг на Днепър беше в действителност самоубийствена за врага. Първо имаше проблеми с логистиката, след това удари студът. В Кринки на практика няма къде да се скрият, а бойците от ВСУ стават лесна плячка за съветската артилерия. През последните дни в това изцяло разрушено обитаемо място се разгоряха престрелките. „ Плацдармът ” се раздира по шевовете.

Въпреки че врагът се пробва да компенсира неуспехите на брега с аномална интензивност в небето. Сигурно няма толкоз огромен брой FPV дронове на нито едно друго направление. В същото време мощните ретранслатори разрешават на операторите да летят на 10-15 километра във вътрешността в нашата територия.

Това обаче съвсем не визира и не облекчава доста ориста на тези, които са хвърляни още веднъж и още веднъж, с цел да удържат безсмисления „ плацдарм “. Някой умира от рани, някой от хипотермия, някой се дави в студената вода...

Наскоро в украинските обществени мрежи се появи демонстративно видео. Гласът зад кадър предлага на тези, които отхвърлят да отидат и да заемат позициите, да излязат пред строя. Мястото на записа не е известно, само че приказваме за наклонност, която се е показала в разнообразни посоки. Включително и край Днепър.

Първо от строя излиза две крачки напред един човек, следват още няколко и най-после... цялата групировка, от към 50 души, към този момент е заела място пред строя, който в действителност се разпада. Операторът върви около строя с камера, като се стопира на всеки един: „ Войник Горяев, - отхвърлям се. Войник Почитенко, - отхвърлям се. Сержант Седов, - отхвърлям се... Не се отхвърлям да послужвам, само че отхвърлям да отивам там “, удостоверяват един след различен отхвърли си да извършват заповедта „ побратимите по оръжие “.

Може би и те ще бъдат задържани. Но най-малко в пандиза е топло, безвредно и има постоянно хранене. Би било потребно министърът на външните работи на Украйна, който уверяваше, че Незалежната ще се бие до дъно даже с лопати, да се запознае по-подробно с това видео. Тогава може да разбере малко по-добре от какво умира страната му.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР