В Украйна новината за руското признаване на независимостта на ДНР

...
В Украйна новината за руското признаване на независимостта на ДНР
Коментари Харесай

В Донецк празнуват, а в Киев се страхуват и възмущават - WION за реакцията на руското признаване на ДНР и ЛНР

В Украйна новината за съветското признание на независимостта на ДНР и ЛНР беше възприета по друг метод, оповестява WION. Докато в Донецк, който получи публична поддръжка от Москва, локалните поданици честваха и пускаха фойерверки, киевчани признаваха, че са шокирани и уплашени, и упорстваха, че тези територии принадлежат на Украйна.

Руското признание на отделилите се украински райони провокира смесени реакции в Украйна. Жителите на Киев отхвърлиха да одобряват това положение на нещата, до момента в който в Донецк честваха решението (на Москва). Тържества се организираха в центъра на града, а някои поданици на Донецк, който е под контрола на милициите, изстрелваха фойерверки. Хората, които излязоха на улиците, с цел да отпразнуват положителната вест, развяваха съветски флагове и скандираха „ Русия! Русия! ".

АЛЕКСАНДЪР, гражданин на Донецк : Неописуемо, незабравимо прекарване. Тази обстановка продължава осем години и в този момент най-сетне сме Донецка национална република.

Въпреки това в Киев локалните поданици признаха, че са били шокирани и уплашени, откакто (Владимир) Путин се опълчи на опасността от западни наказания и разпореди разполагането на войски в бунтовните украински райони.

Жителите на Киев упорстват, че източните райони, които желаят и търсят самопризнание на своето обособяване, са част от Украйна, макар формалното им признание на Путин. Някои споделят, че дипломацията е свършила. А една друга жена от Киев сподели, че решението на Путин за признание е „ цялостна нелепост “.

ЮЛЯ, жителка на Киев: Мисля, че това е чиста нелепост, която не трябваше да се случва. Защото това са нашите земи – не техни, не самостоятелни, наши земи. И множеството от жителите, коства ми се, имат вяра, че това е Украйна.

СЕРГЕЙ, гражданин на Киев: Разбира се, това не ми харесва доста. Далеч съм от това да ми хареса. Мисля, че мирът, който Путин или Русия ще предложат на Донецк и Луганск, няма да бъде същият, какъвто може да предложи Украйна, тъй като те няма по какъв начин да правят заплащания... Банките няма да работят, те ще работят там... Ще бъде като в Крим - единствено че в по-лош вид.

Междувременно в Москва локалните поданици поддържаха решението на Путин. Изглежда, че болшинството московчани утвърждават сходен ход.

ЖИТЕЛ НА МОСКВА: Имам позитивно отношение. Мисля, че това трябваше да се направи още през 14-та година. А това, че това не е направено е огромен пропуск. Тук. Защото едното признание не е задоволително – там би трябвало да помислите какво да вършиме след признаването. Така че това е най-малко дребна крачка в вярната посока.

Докато напрежението на фронтовата линия нараства на фона на изказванията за вероятни настъпателни интервенции и от двете страни, евакуацията на цивилни от Донбас продължава. Към момента повече от 90 хиляди души към този момент са евакуирани в съветските градове.

Поради напрегнатата военна конюнктура, за някои от евакуираните този развой лиши до 14 часа. Донецката национална република даде обещание на хората, които са били принудени да изоставен домовете си, че ще могат да се върнат след седмица, когато обстановката стане по-стабилна.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР