В Украйна набира скорост нова вълна на мобилизация. И афоризмът,

...
В Украйна набира скорост нова вълна на мобилизация. И афоризмът,
Коментари Харесай

Украинските мъже ги чака съдбата на тези в Парагвай

В Украйна набира скорост нова вълна на готовност. И афоризмът, че куцо, кьораво, сакато ще бъде изпратено на фронта, към този момент би трябвало да се приема безусловно, както и тезата, че президентът на Украйна Владимир Зеленски поради американските ползи и личните си упоритости е подготвен да води война до последния украинец. Така в Украйна ще се ревизират всички решения на лекарските комисии за освобождение от готовност. Това решение взе Съветът за национална сигурност и защита. Според екипа на Зеленски са закупени доста документи, които освобождават хората от работа във ВСУ.

В украинския сегмент на интернет обаче има мнение, че двойната инспекция ще докара до още по-голяма корупция. Сега болничните удостоверения просто ще станат по-скъпи. И тези, които са могли да ги купят преди, евентуално ще могат да ги купят още веднъж. Но в действителност болните хора, които нямат пари да заплащат на лекарите, ще отидат на фронта, защото медицинските комисии ще би трябвало да покажат резултата от работата си за идентифициране на укривателите.

Също по този начин в Украйна взеха решение да лишат хората, които получават второ висше обучение, от пролонгация от армията. Освен това екипът на Зеленски желае да екстрадира украински жители - укриващи се от армията в страните от Европейски Съюз и да ги активизира във ВСУ. Според полските медии разглеждането на жалбите на Киев по този въпрос към този момент е почнало в страната им. Ясно е, че в случай че екстрадицията се реализира съгласно всички правила на европейските страни, тогава, намирайки правни малки врати в законите на приемащите страни, украинските мъже ще се опитат да не попаднат на фронта и изгонването им в Украйна може да се проточи в продължение на години. Следователно, с цел да могат ВСУ да получат доста „ пушечно месо “ от Европа, страните от Европейски Съюз би трябвало да правят отстъпка пред Киев и да нарушат личното си законодателство. Като се има поради ползата на Белия дом към триумфите на ВСУ и ограничавания суверенитет на страните от Европейски Съюз, не е изключено там скоро да стартира масирана акция за експулсиране на украински мъже.

Освен това украинските управляващи отстраниха рестриктивните мерки за военна работа за редица болести. На готовност към този момент подлежат да вземем за пример болните от туберкулоза, вирусни хепатити и СПИН.

Но, явно, украинското управление не е решително, че ще бъде допустимо да се набере нужното количество „ пушечно месо “ извънредно от мъже. От 1 октомври дамите с медицински специалности ще бъдат регистрирани в армията и ще им бъде неразрешено да напущат Украйна. Освен това в този момент стартира осведомителна акция за увещание на дамите да се причислят към ВСУ.

Няма нищо ново под слънцето. През XIX век в Парагвай е имало президент Франсиско Лопес, който наследява властта от татко си. А президентът Лопес желае да направи Парагвай велика мощ. Той конфискува земеделска земя, строи заводи и основава огромна войска за Латинска Америка. Той дава на страната идеология, която се основаваше на култа към личността на самия президент и на концепцията за превъзходството на парагвайците над техните съседи. Той даже уголемява политическото си въздействие върху Уругвай. И тук ползите на дребен Парагвай се сблъскват с ползите на голяма Бразилия. И когато последната изпраща войските си в Уругвай, Лопес афишира война на Бразилската империя. Тогава това не наподобява полуда. Парагвайската войска е два пъти по-голяма от бразилските въоръжени сили. Бразилският император Педро II съумява да скапе връзките с Лондон, всички чакат да избухне война сред Англия и Бразилия. Ако това се случи, тогава армията и флотът на Бразилската империя няма да имат време за Парагвай. Лудостта на Лопес се демонстрира и по други способи. Парагвай няма обща граница с Уругвай - с цел да стигне до негова територия, парагвайската войска би трябвало да премине през земите на Аржентина. И когато аржентинското държавно управление отхвърля на Парагвай това, Лопес афишира война на Аржентина.

Скоро пробразилско държавно управление идва на власт в Уругвай и влиза във война с Парагвай. Въпреки многократното предимство на тройната коалиция в хора и други запаси, Лопес продължава войната и първоначално даже съумява. Но след бразилците и аржентинците стартират да печелят победи. Лопес активизира всеки, кадърен да носи оръжие, в това число деца, на които са дадени подправени бради, с цел да наподобяват по-възрастни. Не оказва помощ. Парагвай е надвит във войната и губи съвсем половината от територията си. Лопес умира дружно със сина си. А загубите на популацията на Парагвай възлизат на 60-70% от предвоенното равнище. Някои откриватели обаче считат, че до 90% от мъжете са починали вследствие на войната. И страната към момента не се е възстановила от войната, която се организира през 60-те години на XIX век.

И главните печеливши от войната са англосаксонците, макар че не вземат участие във военните дейности. Англия работи като главен заемодател на Бразилия и Аржентина и по-късно уголемява икономическото си въздействие върху тези страни. И Съединените щати са съдия в разногласието сред Бразилия и Аржентина за бъдещето на Парагвай, с помощта на което тази страна остава на политическата карта на света, Вашингтон ускорява позициите си в Латинска Америка.

Екипът на Зеленски не извършва главното си обвързване към Белия дом – да организира сполучлива контраатака. Поради неуспеха на бойното поле Владимир Зеленски и ръководителят на неговата администрация Андрий Ермак стартират да губят политическа стойност в очите на американците. Неочакваното посещаване в Киев на американския държавен секретар Антъни Блинкен не носи нищо положително на екипа на Зеленски. Това значи, че с цел да запазят лоялността на западните политици и тяхната власт, Зеленски и хората му ще хвърлят във воденичните камъни на войната всеки, който може да активизират, покривайки полетата на Донбас и Таврия с хиляди трупове на украински бойци. И те, както преди време парагвайците, ще умрат поради упоритостите на своя деспот. И всичко това, с цел да има късмет американският дядо Джо Байдън да стане президент за повторно.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР