В Украйна днес е обявен Ден на единство - символично

...
В Украйна днес е обявен Ден на единство - символично
Коментари Харесай

Украйна: Ден на единството, въпроси за деескалация и за "целия график на руските инвазии"

В Украйна през днешния ден е разгласен Ден на единение - алегорично обръщение за хипотетичната съветска офанзива на 16 февруари, а НАТО упрекна Русия, че продължава да натрупа войски, вместо да ги изтегля, както беше оповестено през вчерашния ден.

Военните министри на Алианса започнаха двудневна среща, отдадена на рецесията с Русия. Военни учения и национализъм демонстрира през днешния ден Украйна, а в Москва се майтапят за датата 16 февруари като дата на съветска инвазия.

Правителството на Съединени американски щати предвижда преди дни, че е допустимо Русия да предприеме навлизане в Украйна преди закриването на Зимните олимпийски игри в Китай, да вземем за пример на 16 февруари.

" Бих желала да попитам американските и английските източници на дезинформация да разгласяват целия график на съветските нашествия до края на годината, с цел да си възнамерявам отпуската ", съобщи говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова.

Украинският президент Володимир Зеленски, който следи ученията западно от столицата Киев, съобщи, че към момента няма доказателства за евакуиране на съветски военни. Сцените от Украйна са в цялостен контрастност с фрагментите, които демонстрира съветската държавна телевизия - с военнослужещи, които завършват военни учения в окупирания Крим.

Вашингтон изиска още доказателства за деескалация, въпреки че в речта си нощес американският президент Джо Байдън даде обещание да търси дипломатическо решение.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разтълкува това изказване като знак, че Съединените щати са подготвени да стартират сериозната част на договарянията.

В Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отхвърли догатките, че опасността на украинската граница към този момент не е налице.

Днес и на следващия ден военните министри от Алианса ще разискват изпращането на натовски войски по източния фланг на пакта. Дипломати настояват, че това значи изпращане на 4 000 военнослужещи в Румъния, България, Унгария и Словакия.

Министрите на защитата разискват при цялостна секретност потенциала на НАТО за въздържане на нуклеарни оръжия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР