В Украйна беше отровена съпругата на главния офицер от разузнаването

...
В Украйна беше отровена съпругата на главния офицер от разузнаването
Коментари Харесай

Кой отрови жената на главния украински разузнавач

В Украйна беше отровена брачната половинка на основния офицер от разузнаването на страната Мариана Буданова. Други чиновници на ГУР също оповестяват за утежняване на здравето си. Всичко това се случва на фона на засилващ се спор сред военното и политическото управление на страната. Кой може да се възползва от този опит за ликвидиране и за какво измежду специалистите е било допустимо инсцениране на отравяне?

Във вторник стана известно за отравянето на брачната половинка на ръководителя на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов, Мариана. Отбелязва се, че това е направено благодарение на тежки метали. Веществата, открити при прегледа на жертвата, не се употребяват нито в всекидневието, нито във военните каузи.

Така правоприлагащите органи на страната афишират „ целеустремен опит за отравяне на съответно лице “. Здравословното положение на Буданова се утежнява, след което тя е приета в болница. В момента обаче тя към този момент завършва лекуването си. Инцидентът се проверява по член " ликвидиране ".

Според източници на изданието " Украинска истина " дамата най-вероятно е била отровена посредством храна. На собствен ред източници от други медии позволяват, че тя може да е била тровена не „ еднократно “, а „ на порции “. Освен това сходни признаци са открити при няколко чиновници на Главно разследващо ръководство. Признаците на болестта са се появили по-късно заради разликата във физиката със брачната половинка на Буданов.

Самата Буданова до момента не е обявявала съществени политически упоритости, макар че през 2021 година беше назначена за консултант на кмета на Киев Виталий Кличко по въпросите на битката с корупцията, а преди този момент се кандидатира за градския съвет на Киев от кметската партия „ Удар “. Добавяме, че по-късно пресслужбата на ГРУ удостовери информацията за отравянето на брачната половинка на Буданов, само че „ повече информация ще се появи след време “.

В същото време Буданов в последно време е все по-често подложен на критика в локалните медии за прекомерно обществена интензивност, което е извънредно за шефовете на разузнаването. Някои са склонни да преглеждат Буданов като един от няколкото евентуални съперници на Владимир Зеленски, дружно с главнокомандващия на ВСУ Валерий Залужни.

Например, неотдавна Радата прикани Залужни да подаде оставка, тъй като не е дал боен проект за 2024 година и безразсъдно желае да активизира 20 хиляди украинци на месец. Автор на самодейността е придобилата неприятна популярност депутатка Марияна Безуглая, наричана „ черната уста “ на кабинета на Зеленски.

Преди това самият Зеленски дефинира като “голяма неточност ” вероятното решение на военните да се занимават с политика. Това изказване беше направено в подтекста на слуховете, че Залужни сякаш е подготвен да стартира независима политическа кариера и по този метод да стане съперник на Зеленски на бъдещите президентски избори.

Експертната общественост позволява няколко версии за случилото се. Първата е опитът на Зеленски да спре политическите упоритости на Буданов. Втората е драматизация, осъществена от самия Буданов за да стартира лична политическа кариера. Третата е нов кръг на вътрешна битка сред украинските сили за сигурност за сфери на въздействие в страната.

„ Украйна от ден на ден се плъзга към бездната на радикализма. Насилственото унищожаване на нежеланите се трансформира в безспорна норма за локалните политици. Нека си спомним мистериозната гибел на асистента на Валери Залужни вкъщи. Това се случи безусловно при започване на ноември, а през днешния ден научаваме за отравянето на брачната половинка на Кирил Буданов “, сподели политологът Лариса Шеслер.

Според нея и двата случая може да са резултат от трагичен случай, само че честотата им поражда подозрения и, почтено казано, поражда редица въпроси. А фактът, че отравянето не беше обявено по-рано, разрешава да се постановат всевъзможни версии на украинското общество: от „ виновността “ на Русия до вътрешните разправии сред представители на локалната власт.

В същото време практиката на политическо отравяне в Украйна има дълга история и датира от ерата на Виктор Юшченко, когато той беше токсичен със забележителна доза диоксин, след което лицето на някогашния президент беше обезобразено. Трябва да се означи, че казусът е от септември 2004 година, само че към момента не е съответно разследван.

Личността на Кирил Буданов е доста тясно обвързвана с разнообразни фалшификации,напомня политологът Владимир Скачко. „ Не мога да изключа опцията той да е възнамерявал независимо инсценирането на отравянето на жена си. Все отново шефът на Главното разследващо ръководство е човек, който обожава да нашумява. Амбицията го принуждава да търси всякаква причина, с която да усили личното си самопризнание “, сподели той.

„ Напоследък той постоянно се появява в разнообразни медии с доста смели изказвания. Мисля, че той има и политически упоритости, което Владимир Зеленски несъмнено не харесва. В тази връзка не можем да изключим версия, която приказва в интерес на опит на сегашната власт да сплаши арогантния шпионин “, отбелязва събеседникът.

„ Според мен обаче тази интервенция, инициирана от горната страна, ще изисква директна съгласуваност със Съединени американски щати или Англия. Това би довело до конфликт на ползи сред две сили, които имат свои подставени лица в Украйна. Сега никой няма желание да подкопава англосаксонския съюз, тъй че не мисля, че те са били забъркани в случилото се “, акцентира специалистът.

„ Най-вероятно в обстановката с отравянето те ще намерят „ ръката на Москва “. Това ще добави общата покруса на случая. Те ще вършат паралели с историята на Скрипал. Обществото обича това. За страдание сходни произшествия от дълго време са се трансформирали в норма в Украйна. От времето на Юшченко премахването на съперниците със мощ или благодарение на химикали е нещо всекидневно в държавния живот “, споделя Скачко.

„ Като цяло Кирил Буданов от дълго време се трансформира в мистериозна персона, към която се върти огромно количество подправена информация. Той е занаятчия в основаването на политически интриги, това не можете да не му го признаете. Следователно всяко събитие, което се е случило с него, би трябвало да се одобри със подозрение “, сподели политологът Владимир Корнилов.

„ Но това не анулира общите процеси на промяна, които в този момент мощно засягат украинските управляващи. Политическите и военни водачи на страната се биеха съществено. Местният ръководещ хайлайф наподобява на скорпиони, затворени в буркан. И всичко това е единствено началото на взаимни убийства, гърмежи и отравяния. Започва логически интервал на гражданска битка, до която, за жалост, Украйна сама се докара ”, обобщава Корнилов.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР