В украинския Чернигов 13 души, чакащи на опашка за хляб,

...
В украинския Чернигов 13 души, чакащи на опашка за хляб,
Коментари Харесай

Руски обстрел уби 13 души, чакащи за хляб в Чернигов

В украинския Чернигов 13 души, чакащи на опашка за самун, са убити от съветски обстрел, съобщи Би Би Си с позоваване на шефа на регионалната полиция Володимир Нидзелски. Десетки хора са били ранени.

По думите на Нидзелски, в региона към 10 часа сутринта е бил обстрелван многоетажен блок в жилищен регион на Чернигов - изстреляните от руснаците снаряди са улучили срадата и опашката от чакащите за самун.

А таките на съветската войска постоянно са ориентирани против жилищни региони, и поразяват домове, учебни заведения, лечебни заведения, църкви, културни институции. Съдия от Хага дойде в Украйна, с цел да проверява военни закононарушения, осъществени отруските военни.

Припомняме, висшият съд на Организация на обединените нации по-рано през днешния ден подреди на Русия неотложно да приключи военните си интервенции в Украйна.

" Руската федерация би трябвало неотложно да приключи военните интервенции, които стартира на 24 февруари 2022 година на територията на Украйна ", декларират съдиите в решение, признато с 13 серщу 2 гласа.
 Върховният съд на Организация на обединените нации: Русия да спре войната незабавно!
Върховният съд на Организация на обединените нации: Русия да спре войната незабавно!

Съдът обаче не разполага с директни механизми за използване на решенията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР