В украинските яйца няма следи от радиоактивност и тежки метали.

...
В украинските яйца няма следи от радиоактивност и тежки метали.
Коментари Харесай

БАБХ: Украинските яйца са безопасни, няма следи от радиоактивност и тежки метали

В украинските яйца няма следи от радиоактивност и тежки метали. Това разгласи пред Българска национална телевизия доктор Татяна Николова от Агенцията за сигурност на храните.

Това, което демонстрира анализът и инспекцията на БАБХ е, че яйцата дават отговор на всички условия и са годни за консумация. От организацията оповестиха още, че когато постъпват в страната те отиват в два от утвърдените склада и по-късно се популяризират и в комерсиалната мрежа.

„ Пробите са изследвани в акредитирана лаборатория и пробите надлежно демонстрираха, че всички резултати са негативни. Изследвани са яйцата за радиоактивност, за тежки метали, за антибиотици, за сулфонамиди и всички тези резултати са негативни, което значи, че яйцата са безвредни. Това демонстрират лабораторните разбори “, изясни тя.

Един от най-големите вносители на яйца от Украйна съобщи, че те се подлагат на надзор и дават отговор на всички условия.

„ В България изказванието, че влизат яйца без щемпел и без следене е цялостен парадокс. Тези яйца минават и веднъж през ветеринарната работа в Украйна, ветеринарна работа в Румъния, ветеринарна работа в България, митници в България, т. е. това нещо не може да се случи “, сподели Андрей Цой, вносител на яйца.

Основният проблем на родните производители и притежатели на птицевъдни ферми е, че яйцата, които идват от трети страни и се внасят у нас, са на прекомерно ниски цени и това се отразява на цената на родните яйца, твърди вносителят.

На фона на това обаче в комерсиалната мрежа не се вижда цените на яйцата да са ниски.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР