Инвеститорът Търговска Лига се отказва от създаването на педиатрично отделение

...
Инвеститорът Търговска Лига се отказва от създаването на педиатрично отделение
Коментари Харесай

Търговска лига: Решението на МС е законно, но се отказваме от детско отделение и сменяме името

„ Инвеститорът Търговска Лига се отхвърля от основаването на педиатрично поделение и сменя името на болничното заведение. Решението на държавното управление може единствено да бъде редактирано в този смисъл. “

Това оповестяват от компанията вложител във връзка разразилия се скандал с бъдеща частна детска болница " Мама и аз ".

„ Решението на държавното управление от 30 април т.г. за основаването на многопрофилна болница в София със единствено 40 педиатрични кревати е законосъобразно и вярно. Нито планът, нито решението за новата болница изобщо имат за цел основаването на някаква „ национална частна детска болница “, пишот в своя позиция Търговска лига, представени от бТ.

Последното развиване е, че през днешния ден бурно против плана се възпротиви Делян Пеевски, след това и ГЕРБ, а най-после министър председателят Димитър Главчев излезе и разгласи, че се отхвърля от решението.

 

А ето и цялата позиция на вложителя Търговска лига:

„ Решението на държавното управление от 30 април т.г. за основаването на многопрофилна болница в София със единствено 40 педиатрични кревати е законосъобразно и вярно. Нито планът, нито решението за новата болница изобщо имат за цел основаването на някаква „ национална частна детска болница “.

Предвид основаното обществено-политическо безпокойствие вследствие на разпространението на подправени вести и популистки мнения, вложителят Търговска Лига се отхвърля от основаването на педиатрично поделение и сменя името на болничното заведение. Решението на държавното управление може единствено да бъде редактирано в този смисъл.

Напомняме на цялата българска общност, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност и вложенията в опазването на здравето са решаващи за излизането от демографската рецесия и оцеляването на нацията.

Категорично и ясно удостоверяваме нашата безрезервна поддръжка за построяването на същинска национална държавна детска болница и, че основаването на съвременна многопрофилна болница в София, без педиатрично поделение, не трансформира тази наша кардинална позиция. “
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР