В Ухан няма нови случаи, Райънер спира всички полети, след

...
В Ухан няма нови случаи, Райънер спира всички полети, след
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: В Ухан за пръв път няма нови случаи

В Ухан няма нови случаи, " Райънер " стопира всички полети, откакто затвори границите с Европейски Съюз, Турция трескаво вкарва нови ограничения, с цел да овладее внезапния скок в жертвите.

" Дневник " следи най-важното, обвързвано с ковид по света. За протичащото се в България четете тук.

Ключови моменти 08:22Швейцария отсрочи референдум за имиграциятаШвейцарските управляващи оповестиха, че поради епидемията от ковид ще бъде отсрочен плануваният за май референдум за имиграцията, съобщи ДПА. " Ситуацията, зародила поради COVID-19, прави невероятно провеждането на осведомителна акция и манифестации на гласоподаватели, а по този начин партиите и другите политически играчи не могат да организират срещи и да излагат своите позиции ", изясни държавното управление.

Референдумът бе иницииран от дясната Швейцарска национална партия, която искаше гласоподавателите да поддържат прекратяването на съглашението за свободно придвижване на служащи сред Европейския съюз и Швейцария (която не е член на ЕС). Референдумът може да се състои през септември или ноември според от епидемиологичната конюнктура.

Федералният съвет (правителството) на Швейцария приключи за три месеца издаването на шенгенски и национални визи за жители на трети страни (извън ЕС) поради епидемията. Обявено бе също по този начин, че се вкарва ограничаване за шест месеца върху продажбите на някои необятно употребявани болкоуспокоителни и антитемпературни медикаменти, с цел да се предотврати паническото им изкупуване по отношение на епидемията. Според мярката човек ще може да купува единствено по една опаковка дневно от медикаменти, включващи парацетамол и ибупрофен. Говорител на държавното управление уточни по отношение на това, че мярката не се дължи на дефицит на такива лекарства, а е " сигнал към хората да не не купуват ненужно доста, и с цел да се контролира обстановката, тъй като няма причина за паническо пазаруване ". 08:18Нито един нов случай в УханЗа пръв път от началото на пандемията, почнала от китайския град Ухан, няма нито един нов случай на ковид. Това се отнася и провинций Хубей, чийто център е Ухан.

В цялостен Китай няма и нито един нов случай на " локална " заразаза. Всички са породени от хора, пристигнали в Китай неотдавна.

Китай и други азиатски страни сега се притесняват, че единствено са си мислели, че най-лошото е минало, а в действителност следва. Повече четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (691)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР