В Турция продавачите предлагат ограничаване на системата "all inclusive". Търговците

...
В Турция продавачите предлагат ограничаване на системата "all inclusive". Търговците
Коментари Харесай

Търговците на бунт срещу all inclusive в Турция

В Турция продавачите оферират ограничение на системата "all inclusive ". Търговците и занаятчиите на курортите Сиде и Алания се обърнаха към all inclusive управляващите на страната с молба за смяна на стандартите на системата all inclusive в хотелите, заяви РИА Новости.
Търговско-промишлената палата на Манавгат, ситуирана наоколо до курорта Сиде, изпрати писмо до Министерството на туризма и културата на Турция с искане за преразглеждане на всички приобщаващи стандарти и идентифициране на области, в които работата на хотели в този формат няма да навреди на други бизнеси.
В писмото се напомня, че Турция си е сложила за цел да притегля качествени туристи, които могат да харчат най-малко 1000 $ при отмора.
Според представители на турската търговия all inclusive "убива " бизнеса им. Според тях стандартите на този формат би трябвало да бъдат преразгледани, тъй че продавачите и хотелите да имат "лоялна конкуренция " за разноските на гостите. Днес, както прецизират представители на камарата, туристите отсядат в хотел all inclusive, не пътуват из страната, не харчат пари в заведения или за извършване на покупки отвън хотела.
Това показват и занаятчиите от Алания. Нури Демир, президент на локалната Камара на търговците и занаятчиите, съобщи, че до момента в който "хотелите са цялостни, магазините са празни ". В същото време доста търговци вземат заеми, с цел да отворят магазин за сезона. Но няма по какъв начин да се върнат тези заети средства: бизнесмените нямат приходи. Според специалисти спрямо 2018 година разноските на комерсиалния бранш са се нараснали с 20%.
Търговците в Алания повдигат въпроса още по-драматично: не просто да се "определят региони ", само че да се забрани на хотелите в центъра на града да работят във формат "all inclusive ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР